Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Σπήλιος Λιβανός: Συνάντηση με την Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας

Συνάντηση με την Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας είχε ο Σπήλιος Λιβανός ο οποίος και ενημερώθηκε από τους ανθρώπους της αγοράς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν  μεταξύ άλλων το θέμα της κατασκευής μαρίνας, με τον κ. Λιβανό να επισημαίνει την αναγκαιότητα να προχωρήσει το έργο έτσι ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω η περιοχή ως τουριστικός προορισμός.  Στην ίδια λογική συζητήθηκε και η συντήρηση και προβολή του Κάστρου της Ναυπάκτου, αλλά και η δημιουργία του οδικού άξονα Ιτέας-Μεσολογγίου που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ακτογραμμής.




Οι επιχειρηματίες έθεσαν στον Υποψήφιο Βουλευτή της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία  την προστασία των καταστημάτων τους  έναντι του ανταγωνισμού των ηλεκτρονικών καταστημάτων ενώ συζητήθηκαν και οι επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή από την  κατάργηση του τμήματος ΤΕΙ Ναυπάκτου . Τα μέλη της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν  τον κ. Λιβανό για το αίτημά τους να ιδρυθεί Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας  με έδρα την Αιτωλοακαρνανία,  θέτοντας ως στόχο την ίδρυση 2 τμημάτων στην πόλη της Ναυπάκτου.

Επίσης συζητήθηκε η αναβάθμιση των εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου, η  ανάδειξη του Ιστορικού Κάστρου Αντιρρίου αλλά και η ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Βαράσοβας.

Από την πλευρά του ο Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος επισκέπτεται πολύ συχνά την περιοχή, δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματά του εμπορικού κόσμου της Ναυπάκτου για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση συνολικά της περιοχής.