Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Θάνος Μωραΐτης από Αμφλοχία: "Οι προοδευτικές δυνάμεις ξέρουν να δίνουν μάχες και να τις κερδίζουν" (VIDEO)


Την αισιοδοξία ότι οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας  θα σταθούν νικηφόρα  απέναντι στη συντήρηση, όπως το έχουν πράξει πολλές φορές κατά το παρελθόν εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Αμφιλοχία, το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουνίου, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Θάνος Μωραΐτης.
Ο υφυπουργός μίλησε στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία του δήμου Αμφιλοχίας, στην οποία χαιρετισμό απηύθυνε η υποψήφια βουλευτής Ηρώ Ζαβογιάννη.





Μιλώντας σε ένα πολυπληθές ακροατήριο ο Θάνος Μωραΐτης αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια μάχη που θα κρίνει την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια. Όπως τόνισε, υπάρχουν δυο δρόμοι ξεκάθαροι. Ο ένας είναι αυτός που η χώρα έξω από τα μνημόνια χαράσσει το μέλλον της με αισιοδοξία και προοδευτικό πρόσημο. Και είναι και ο άλλος δρόμος "της επιδρομής συντηρητικών πολιτικών που θα υπηρετήσουν τους λίγους, τα συμφέροντα συγκεκριμένων ολιχαρχών και συστημάτων που ονειρεύονται ξανά την λεηλασία της χώρας".
Παράλληλα παρέθεσε τα επιτεύγματα της κυβέρνησης , κάνοντας λόγο για "ένα άλλο τοπίο και στην οικονομία και στην κοινωνία. Είναι μια εικόνα της πραγματικότητας αλλά είναι και μια εικόνα που δεν θα την δείτε στα γνωστά συστημικά  κανάλια της διαπλοκής", όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος  στο δίλλημα των εκλογών ο υφυπουργός ήταν ξεκάθαρος: "Στις εθνικές εκλογές θα κριθεί λοιπόν αν θα έχουμε  κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, μαζί με υπουργούς συνοδοιπόρους της ακροδεξιάς.
Είτε θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτική και δημοκρατική με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό είναι το δίλημμα.
Είτε θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις με ένα σχέδιο για μια δίκαιη κοινωνία είτε η χώρα θα παραδοθεί στους μεταπράτες του παρασιτισμού που έχουν δει ξανά αίμα σαν τους καρχαρίες, μετά τη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές. Γιατί αυτά τα παρασιτικά συστήματα της οικονομίας και της κοινωνίας υπηρετούσε πάντα η δεξιά διαχρονικά.". 
Ακόμη, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία , παρέθεσε τους βασικούς στόχους για την επόμενη τετραετία, που έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο  με την περαιτέρω μείωση της ανεργίας κα τη δημιουργία νέων , σταθερών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.
Ειδικότερα για την περιοχή, ενημέρωσε για την προώθηση του έργου κόμβου του Μενιδίου της Ιόνιας οδού, αλλά και το μεγάλο αρδευτικό  έργο της περιοχής.
Κλείνοντας, σε προσωπικό τόνο , καταχειροκροτούμενος ο Θάνος Μωραΐτης είπε: "Στρατεύτηκα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Το έκανα γιατί τον πιστεύω, γιατί βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τόπο και για την παράταξη μας για μια καινούργια πορεία. Πιστεύω λοιπόν  ότι οι προοδευτικοί πολίτες θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, όπως κάνετε εσείς σήμερα εδώ από την Αμφιλοχία.
Η νίκη μπορεί να είναι δική μας και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός, μετά από τα χρόνια, αυτά, συγκρίνοντας πρόσωπα, πολιτικές καταστάσεις , δεν θα κάνει πισωγύρισμα. Μπορούμε το βράδυ της Κυριακής 7 Ιούλη, να τους κάνουμε να τρίβουν τα μάτια τους. Η Προοδευτική Συμμαχία συγκροτήθηκε για να διαχειριστούμε τις τύχες της μεγάλης προοδευτικής παράταξης και της χώρας τα επόμενα χρόνια. Όλοι μαζί μπορούμε!"