Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Σπήλιος Λιβανός: "Με ενότητα και αλλαγή νοοτροπίας θα ξεκολλήσει η Αιτωλοακαρνανία!" - Εκατοντάδες ετεροδημότες στην προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα (VIDEO)


To όραμά του, αλλά και το σχέδιό του για μια Αιτωλοακαρνανία που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας ισχυρής ανάπτυξης παρουσίασε ο Σπήλιος Λιβανός στην προεκλογική του συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Caravel, παρουσία εκατοντάδων ετεροδημοτών που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα της εκδήλωσης, αλλά και το φουαγιέ.
Στην εκδήλωση που συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης  ξεχώρισαν οι παρουσίες του πρώην υπουργού, Νίκου Δένδια, της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήορυ, του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Κωστή Δέρβου, του αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ, Παύλου Μαρινάκη, των υποψηφίων βουλευτών, Τόνιας Αράχωβα (Αιτωλοακαρνανία), Φώτη Καρύδα (Βόρειος τομέας Β΄Αθήνας) και Ουρανίας Σαγιάκου (Δυτικός Τομέας Β΄Αθήνας), του πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Αριστοτέλη Μιμμή, του καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών, Σπύρου Βλαχόπουλου, του ομ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Κοντού. 

Ενώ αναφορικά με την πολιτική σκηνή του Μεσολογγίου αξίζει να επισημανθεί η παρουσία των Νίκου Καραπάνου και Κώστα Λύρου στους οποίους κατά την ομιλία του ο Σπήλιος Λιβανός απηύθυνε κάλεσμα κοινής συνεργασίας για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα του τόπου. Τέλος το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος, Θανάσης Μαυρομμάτης και η δημοτική σύμβουλος Μεσολογγίου, Περσεφόνη Μεελαχρή.
Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε με προσωπικούς τόνους στα βιώματά του από τον νομό, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη που αισθάνεται στην επαφή του με τους πολίτες. 




Μιλώντας για την κοινή επιθυμία όλων να δουν την Αιτωλοακαρνανία να αποκτά δύναμη, για να αξιοποιήσει επιτέλους τις τεράστιες δυνατότητές της, ο κ. Λιβανός μίλησε για την απόφασή του να μπει με όλες του τις δυνάμεις στη μάχη δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη με στόχο να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση. «Για να ξεκολλήσουμε την Αιτωλοακαρνανία μας από τη στασιμότητα! Για να πάμε όλοι μαζί μπροστά! Γιατί αξίζουμε καλύτερα! Και μπορούμε να τα καταφέρουμε» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως η 7η Ιουλίου δεν αποτελεί την κατάληξη μιας προσπάθειας αλλά το ξεκίνημά της.
Μιλώντας για το δίλημμα των εκλογών ο κ. Λιβανός κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι, όπως τόνισε, τσάκισαν την οικονομία και τα όνειρα των πολιτών ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία που με ένα ξεκάθαρο σχέδιο αποτελούν την επιλογή της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον. «Με ένα ξεκάθαρο σχέδιο μείωσης της φορολογίας.
Με την ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας.
Με την προσέλκυση νέων επενδύσεων.
Με βασικό στόχο, κάτι που αποτελεί προτεραιότητά μου και για τον Νομό μας: τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.
Αυτή είναι η επιλογή για να ανασάνει ο τόπος μας.
Για να μην σκέφτονται πια οι νέοι μας πώς θα φύγουν στο εξωτερικό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε και στη στενή του σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνδέομαι στενά. Και προσωπικά και πολιτικά. Με εμπιστεύεται και τον εμπιστεύομαι. Είμαστε φίλοι από παιδιά. Βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα σήμερα και μερικοί ακόμα φίλοι μας,από εκείνη την ωραία παρέα στο σχολείο …που πορευόμαστε μαζί πάνω από σαράντα χρόνια.
Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να σας μιλήσω λίγο για τον άνθρωπο που ξέρω από μικρό παιδί. Και ξέρω καλά και την καρδιά και το μυαλό του. Τον στήριξα για αρχηγό, όταν λίγοι περίμεναν να επικρατήσει.
Τα κατάφερε, γιατί οραματίστηκε μια νέα Νέα Δημοκρατία και μία νέα Ελλάδα» είπε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως θα γίνει ένας σπουδαίος Πρωθυπουργός που είναι αποφασισμένος να ανορθώσει τη χώρα!»

Το σχέδιο της ΝΔ για έξοδο από την κρίση 

Παρουσιάζοντας το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση ο κ.Λιβανός έθεσε ξεκάθαρα ως στόχους τη στήριξη της μεσαίας τάξης, όλων όσων έχουν ανάγκη και την ανάκαμψη της οικονομίας, προτάσσοντας ως προϋπόθεση τη μείωση της φορολογίας.
«Σε αυτή τη νέα σελίδα, η Αιτωλοακαρνανία μας θα έχει μια νέα ευκαιρία.
Αλλά ίσως αυτή η ευκαιρία να είναι η τελευταία για τον τόπο μας.
Αυτή θα είναι η ευκαιρία να πατήσουμε κι εμείς γερά στα πόδια μας.
Αυτή θα είναι η ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητές μας.
Αυτή θα είναι η ευκαιρία να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς τα μπρος!
Έχουμε ιστορικό χρέος να τα καταφέρουμε.
Το οφείλουμε στην ιστορία μας, που πέφτει βαριά στις πλάτες μας.
Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, για όλες τις θυσίες που κάναμε αυτά τα χρόνια.
Το οφείλουμε στα παιδιά μας, που αξίζουν να ζήσουν σε μια πολύ καλύτερη Αιτωλοακαρνανία, σε μια Αιτωλοακαρνανία με δύναμη!
Έρχεται η ώρα που θα κληθούμε να βάλουμε το Νομό μας στον δρόμο της ανάπτυξης.
Κι αυτή η ώρα πρέπει να μας βρει έτοιμους. Όλους» τόνισε επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξουν νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και ικανότητες, που θα μπορούν να ανοίξουν πόρτες στην Αθήνα, στο εξωτερικό και να μιλήσου ως ίσοι προς ίσο με αυτούς που παίρνουν αποφάσεις.
Ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης.
Που να προωθεί την επιχειρηματικότητα, να μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να επενδύει στην καινοτομία και την εξωστρέφεια.
Και φυσικά, την απαραίτητη αποφασιστικότητα για να το υλοποιήσουμε.
Αυτά έρχομαι να συνεισφέρω.
Αυτά έχω να προσθέσω στην κοινή μας προσπάθεια.

Το πιστεύω μου για τον τόπο μας, είναι ένα και συνοψίζεται σε τρεις απλές λέξεις: Αιτωλοακαρνανία με δύναμη!
Αυτό είναι το όνειρό μου, αυτός είναι ο στόχος μου, αυτό θέλω να βοηθήσω να πετύχουμε όλοι μαζί!
Και ξέρετε κάτι;
Η Αιτωλοακαρνανία θα αποκτήσει δύναμη, όταν πρώτα απ’ όλα το πιστέψουμε και το πάρουμε απόφαση εμείς οι ίδιοι.
Η Αιτωλοακαρνανία θα αποκτήσει δύναμη, όταν θέσουμε στην υπηρεσία του τόπου μας, ο καθένας από εμάς, τις δικές του δυνατότητες, τις δικές του προσβάσεις.
Και να είστε βέβαιοι ότι προσωπικά αυτό κάνω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.
Η Αιτωλοακαρνανία θα αποκτήσει δύναμη, όταν ξυπνήσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις αυτού του τόπου.
Όταν ο τόπος μας φτάσει όχι απλώς να διακρίνεται αλλά να «πετάει», στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στον τουρισμό, στην παιδεία.
Και Αιτωλοακαρνανία με δύναμη, σημαίνει Αιτωλοακαρνανία με ανάπτυξη. Αιτωλοακαρνανία με δύναμη, σημαίνει Αιτωλοακαρνανία με ισχυρή τοπική οικονομία.
Με νέες και καλές δουλειές.
Με ευκαιρίες για τους νέους μας.
Με δυνατότητες μόρφωσης.
Με κοινωνική συνοχή και με ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας για τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη» δήλωσε.

Μιλώντας για το σχέδιό του είπε πως αυτό είναι αποτέλεσμα μιας στενής συνεργασίας με εξειδικευμένους συνεργάτες, εξαιρετικούς επιστήμονες και επιτυχημένους ανθρώπους της αγοράς και έθεσε τος στόχους του για το νομό:
«Να μειωθεί δραστικά η ανεργία και να δημιουργηθούν νέες δουλειές.
Αυτός είναι ο σημαντικότερος στόχος μας και το πρώτο μέλημά μας: δουλειές, δουλειές, δουλειές.
Να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στην κατανομή κονδυλίων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Με ισότιμο καταμερισμό – επιτέλους – σε σχέση με την Αχαΐα.
Η μεγάλη νίκη του Νεκτάριου Φαρμάκη και της παράταξής μας στη Δυτική Ελλάδα αλλάζει τα δεδομένα.
Τα έχουμε ήδη συζητήσει με τον Πρόεδρο και το Νεκτάριο και θα το υλοποιήσουμε.
Να στηρίξουμε τη Λαϊκή Επιχειρηματικότητα, μέσα από τη διασύνδεση ομάδων παραγωγών με επιχειρηματίες με στόχευση «το ράφι και όχι μόνο το χωράφι»
Επίσης: Να δημιουργήσουμε σύγχρονες Υποδομές που λείπουν από τον Νομό μας.Μην ξεχνιόμαστε, Κανένα έργο υποδομής δεν ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία.
Να αυξήσουμε την ασφάλεια στις γειτονιές και τα χωράφια μας.
Με ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων, σε υλικοτεχνική υποδομή και σε ανθρώπινο δυναμικό.
Επίσης, σημαντικό, να βελτιώσουμε ουσιαστικά την παρεχόμενη Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες, από το νηπιαγωγείο ως την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Και τέλος, να αναβαθμίσουμε τις δομές Υγείας και να αυξήσουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νομό μας.»

Έμφαση στην Αγροτική Ανάπτυξη 

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αγροτική Ανάπτυξη ο κ. Λιβανός εξέφρασε την πεποίθηση πως η Ελλάδα βασίζεται στον πρωτογενή τομέα.
«Πιστεύω πως το κλειδί είναι η μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο σύγχρονης αγροτικής επιχειρηματικότητας.
Αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει και στον Νομό μας.
Να μετατρέψουμε – σταδιακά – τον Αιτωλοακαρνάνα αγρότη, κτηνοτρόφο, ψαρά σε έναν σύγχρονο, επιτυχημένο επιχειρηματία» είπε χαρακτηριστικά.
«Επενδύοντας στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, την ποιότητα. Υψηλότερη διασφάλιση κοινοτικών επιδοτήσεων από τη νέα ΚΑΠ.
Ενίσχυση μέσω γενναίων φορολογικών κινήτρων για τις Ενώσεις και τις ομάδες παραγωγών. Μειώνουμε τη φορολογία από το 29 στο 20%.»

Οι 4 κυριότερες παρεμβάσεις για νέες υποδομές 

Οι υποδομές του νομού αποτελούν ένα εξίσου κρίσιμο πυλώνα για τον υποψήφιο βουλευτή, με τον ίδιο να αναφέρει τις 4 κυριότερες παρεμβάσεις «Εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου κατασκευής και συντήρησης των βασικών οδικών αξόνων και του δικτύου ορεινών όγκων του νομού μας. 
Σύνδεση Ιονίας Οδού με Αγρίνιο και Πλατυγυάλι.
Ανάπτυξη λίμνης Τριχωνίδας με προτεραιότητα στον περιμετρικό δρόμο και το αρδευτικό της σύστημα.
Και διεκδίκηση εμπορικού σιδηροδρομικού Δυτικού Άξονα

Επαναφορά της Παιδείας  σε δυναμική τροχιά 

Κομβικός πυλώνας παρέμβασης για την επαναφορά της Αιτωλοακαρνανίας σε δυναμική τροχιά κατά τον κ. Λιβανό είναι η Παιδεία με τις δομές της. «Καθολικός μας στόχος να παλέψουμε όλοι μαζί για την ίδρυση ενός αυτόνομου τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος με έδρα το Νομό μας, που θα έχει στον πυρήνα του μια μοντέρνα Γεωπονική Σχολή
Στόχος η στήριξη μέσω του ιδρύματος της εξειδίκευσης των τοπικών παραγωγών και η ποιοτική αναβάθμιση του εργατικού δυναμικού του Νομού, με παράλληλη δημιουργία πρότυπου σχολείου αλλά και πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου.

Οικοτουρισμός για τους 12 μήνες του χρόνου 

Στους βασικούς πυλώνες ο κ. Λιβανός συμπεριλαμβάνει και τον Τουρισμό, καθώς πιστεύει ακράδαντα πως «Ο τόπος μας διαθέτει όλα τα αναγκαία χαρακτηριστικά για τουρισμό υψηλού επιπέδου 12 μήνες το χρόνο.  Με μεθοδική δουλειά, μπορεί να γίνει ένα πρότυπο οικοτουριστικό μοντέλο.»
Μερικά από τα βασικότερα σημεία παρέμβασης είναι η τουριστική ανάπτυξη στο λιμάνι του Μεσολογγίου,  η εκμετάλλευση των εργοταξιακών χώρων της Γέφυρας, η μαρίνα της Ναυπάκτου, αλλά και ευρύτερα η ανάπτυξη του δυτικού παραθαλάσσιου μέτωπου του Νομού.

Αναγκαιότητα η αλλαγή νοοτροπίας 


Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Σπήλιος Λιβανός έδωσε μήνυμα ενότητας απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες του νομού, λέγοντας χαρακτηριστικά «Για να τα καταφέρουμε όλα αυτά, βέβαια, χρειαζόμαστε και κάτι ακόμη:
Αλλαγή νοοτροπίας.
Να επενδύσουμε για μια φορά στην ομαδική προσπάθεια, στη συνεργασία.
Να επενδύσουμε στον τόπο μας.
Να δώσουμε μεγάλη μάχη.
Σε πολλά επίπεδα.
Ο καθένας, με τις δυνάμεις του.
Και προπαντός, να είμαστε όλοι ενωμένοι!
Αυτό θα πει Αιτωλοακαρνανία με δύναμη