Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Στο Μεσολόγγι η έδρα της νεοϊδρυθείσας Γεωπονικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών


Ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, προφανώς με την ιδιότητα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση μετά την απόφαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών να ορίσει, το Μεσολόγγι, ως έδρα της κοσμητείας της νεοϊδρυθείσας Γεωπονικής σχολής, τμήματα της οποίας θα αναπτυχθούν και στο Αγρίνιο:
«Ο απόηχος των τριών εκλογικών αναμετρήσεων στην χώρα αλλά κυρίως των αυτοδιοικητικών στο δήμο μας, άφησε να περάσει “απαρατήρητη” μια όντως σπουδαία εξέλιξη. Ο λόγος για την απόφαση της Συγκλήτου των Πανεπιστημίου Πατρών η έδρα της νέας Γεωπονικής Σχολής στην Αιτωλ/νία να είναι το Μεσολόγγι! 



Πρόκειται για μια απόφαση που τα επόμενα χρόνια θα σηματοδοτεί με κυρίαρχο τρόπο τις όποιες εξελίξεις για ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στο Νομό μας – με πέντε (5) τμήματα – που αφενός δικαιώνει όλους όσους αγωνίσθηκαν για κάτι τέτοιο και αφετέρου δημιουργεί τις προϋποθέσεις εδραίωσης μιας σχολής η οποία θα είναι άρρηκτα δεμένη με την πρωτογενή παραγωγή αλλά και με τα εν γένει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της περιοχής μας. Στο χέρι όλων στο εξής είναι να εδραιωθούν και να διασφαλισθούν οι προϋποθέσεις για μια πραγματικά ζηλευτή πανεπιστημιακή δραστηριότητα που θα υπηρετεί το νομό και τον τόπο μας, δίνοντας ξεκάθαρα το στίγμα του παραγωγικού του μέλλοντος.
Από εδώ και στο εξής δεν είναι η ώρα των “νονών” της όποιας επιτυχίας αλλά η ώρα της πλήρους επιστημονικής, διοικητικής και οικονομικής στήριξης της Γεωπονικής Σχολής, ώστε στην πράξη να αποτυπωθούν τα θετικά αποτελέσματα της μελλοντικής της λειτουργίας