Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Με επισημότητα ο εορτασμός της απελευθέρωσης του Αγρινίου

Με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου για να τιμήσει την απελευθέρωση της πόλης. 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη και την τέλεση της επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Χρήστος Κολοβός, διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας. «Χρέος όλων μας είναι η σθεναρή και αταλάντευτη προάσπιση των εθνικών δικαίων μέσα σε κλίμα εθνικής ενότητας, ομόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Το χρωστάμε σε αυτούς που ανιδιοτελώς θυσιάστηκαν …» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κολοβός. 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, εκπροσώπους των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Αρχών, συλλόγων και φορέων της πόλης.


Ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο συμβολισμό της σημερινής ημέρας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι μια ιστορική ημέρα για την πόλη μας. Η 11η Ιουνίου 1821 σηματοδοτεί μια επέτειο που υπενθυμίζει σε όλους το εθνικό μας χρέος. Οι Έλληνες δεν έσκυψαν ποτέ το κεφάλι και πολέμησαν με πάθος υπερασπιζόμενοι την ελευθερία τους. Οφείλουμε τιμή στους περήφανους προγόνους μας για την πατρίδα που μας παρέδωσαν».