Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Ο υπ. βουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛ. Σάκης Τορουνίδης για τις υποδομές που χρειάζεται η Αιτωλοακαρνανία


Ακολουθεί άρθρο – παρέμβαση του υποψηφίου βουλευτή στην Αιτωλοακαρνανία με το «Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ» Σάκη Τορουνίδη για τις υποδομές στο νομό:
«Η αναπτυξιακή σημασία των υποδομών είναι θεμελιώδης, καθώς επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ανταγωνιστικότητα και τις προοπτικές κάθε τοπικής οικονομίας .
Η Αιτωλοακαρνανία, παρά τα θετικά βήματα που έγιναν, κυρίως με την κατασκευή της Ιόνιας οδού, εξακολουθεί στο συγκεκριμένο τομέα να παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις και προβλήματα .
Για να μην χαθούν και άλλες αναπτυξιακές ευκαιρίες, πρέπει, από κοινού, όλες οι πολιτικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να καταλήξουμε σε ένα διεκδικητικό πλαίσιο που θα περιλαμβάνει την κατασκευή έργων υποδομής, τα οποία θα συμβάλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της αυτοδιοίκησης και όλων των αρμοδίων φορέων.
Αυτό το πλαίσιο, που θα το επαναφέρουμε με διεκδικητικό τρόπο στην κεντρική εξουσία συνεχώς, θα πρέπει να περιλαμβάνει την ολοκλήρωση έργων και το σχεδιασμό νέων όπως:



  • Ο οδικός άξονας Πλατυγιάλι - Αγρίνιο -Καρπενήσι –Λαμία που θα ενώσει τον Ανατολικό με το δυτικό άξονα.
  • Ο οδικός άξονας Αγρίνιο-Θέρμο-Ναύπακτος και η σύνδεση με το Καρπενήσι.
  • Ο οδικός άξονας Αμφιλοχία-ορεινός Βάλτος-Καρπενήσι.
  • Η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό.
  • Η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Άκτιο –Αμβρακία.
  • Η παρα-Ιόνια οδός που θα συνδέσει το Μεσολόγγι με τον Αστακό και τον Μύτικα.
  • Η σύνδεση του Πλατυγιαλίου με την Ιόνια οδό και τον Αστακό.
  • Ο διαγώνιος άξονας Ναύπακτος - Λαμία.


Ο τομέας των υποδομών μπορεί να γίνει ο καταλύτης στην προσπάθεια της Αιτωλοακαρνανίας να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της και να προωθήσει στις αγορές τα τοπικά προϊόντα, αυξάνοντας την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της τοπικής οικονομίας, δημιουργώντας τους όρους μιας δυναμικής και ταυτόχρονα ισόρροπης ανάπτυξης.
Όλοι μαζί ενωμένοι, μακριά από προσωπικές ατζέντες, μπορούμε να διεκδικήσουμε όσα αξίζει και δικαιούται η Αιτωλοακαρνανία