Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

73 νέες θέσεις ιατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και της ΚΥ της Αιτωλοακαρνανίας


Στα πλαίσια αναβάθμισης των Υπηρεσιών Υγείας στη χώρα μας έγινε κατανομή περίπου 1480 νεοσύστατων θέσεων Ιατρών όλων των ειδικοτήτων. Με βάση την κατανομή αυτή το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου ενισχύεται με 30 νέες θέσεις γιατρών, το Νοσοκομείο Μεσολογγίου με 18 νέες θέσεις και τα Κέντρα Υγείας του Νομού με 25 θέσεις .

Με αφορμή την παραπάνω κατανομή ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριος Σαλμάς δήλωσε "ότι λύνεται επιτέλους το σημαντικό ζήτημα υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό των Υπηρεσιών Υγείας στο Νομό, για ένα μεγάλο χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον 20ετίας".
Ο αριθμός των θέσεων που κατανεμήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία κρίνεται ιδιαίτερα μεγάλος σε σχέση με αντίστοιχους άλλων περιοχών και εφόσον γίνει η τοποθέτηση των γιατρών τότε με βεβαιότητα θα μιλάμε για ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών της δημόσιας υγείας.
Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι για τη θετική αυτή εξέλιξη, πλην του Μάριου Σάλμα, καθοριστική ήταν η συμβολή και του Μεσολογγίτη προέδρου της ΕΙΝΑΠ Στάθη Τσούκαλου ως μέλους της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας.