Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: «Καλώ και τα στελέχη της ΝΔ να συνταχθούν στον αγώνα μας για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των Αλυκών και του ΙΧΘΥΚΑ»


Με γραπτή του δήλωση και με αφορμή την κλιμάκωση των αντιδράσεων για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Αλυκών ΑΕ ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Γιάννης Αναγνωστόπουλος χαιρετίζει την σύγκλιση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας για το ζήτημα που έχει ανακύψει και τονίζει την αναγκαιότητα ανάλογων πρωτοβουλιών και για το ΙΧΘΥΚΑ.

Συγκεκριμένα ο κ. Αναγνωστόπουλος στη δήλωσή του σημειώνει: «Είναι προφανές ότι σύσσωμη η τοπική κοινωνία, με την ενεργή συμπαράσταση της πλειοψηφίας του πολιτικού κόσμου της χώρας, εκφράζει καθημερινά όλο και πιο σθεναρά, την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Αλυκών ΑΕ.
Στα πλαίσια της κλιμάκωσης αυτών των αντιδράσεων εντάσσεται και η συζήτηση του ζητήματος που έχει ανακύψει στην προσεχή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας. Θέλω να πιστεύω ότι το σώμα με ομόφωνη απόφασή του θα εκφράσει την αντίθεσή του σ’ αυτούς τους επικίνδυνους κυβερνητικούς χειρισμούς και θα συνταχθεί με τις θέσεις που διατύπωσε ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας για το ζήτημα. Θέσεις που ταυτίζονται απόλυτα μ’ αυτές που διατυπώσαμε στο άκουσμα της είδησης για την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τις Ελληνικές Αλυκές ΑΕ.
Ανειλημμένες οικογενειακές υποχρεώσεις, λόγω της ορκωμοσίας του γιού μου στην Ιταλία δεν μου επιτρέπουν να μεταφέρω την αγωνία μου για το μέλλον της εταιρείας στην συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και φυσικά την αντίθεση του δήμου μας στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.
Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι η συντονισμένη αντίδραση σε κεντρικό επίπεδο του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της πλειοψηφίας των τοπικών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας θα αποτρέψουν την πώληση των Αλυκών.
Επίσης με αφορμή αυτή την συντονισμένη αυτή αντίδραση θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη η ανάληψη ανάλογων πρωτοβουλιών και για το ΙΧΘΥΚΑ που αποτελεί σημαντική ερευνητική δομή για τον τόπο και τη χώρα και που θα πρέπει να διατηρηθεί με κάθε κόστος ο δημόσιος χαρακτήρας του.
Τέλος καλώ και τα στελέχη της ΝΔ να συνταχθούν στον αγώνα μας για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των Αλυκών και του ΙΧΘΥΚΑ».