Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

92εκ.€ από το ΕΣΠΑ για την Παιδεία στη Δυτική Ελλάδα


Ευρεία σύσκεψη για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων στη Δυτική Ελλάδα, μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), πραγματοποιήθηκε χθες στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρου Σπυρίδωνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Ειδικός Γραμματέας του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευάγγελος Κοντογιάννης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Σταύρος Κουμπιάς, ο Πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πατρών Σωκράτης Καπλάνης, ο Αντιπρόεδρος του ΑΤΕΙ Μεσολογγίου Γιώργος Χώτος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Μπίρμπας και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και της Περιφέρειας.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Σπυρίδων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχαμε σήμερα μια εκτενή συζήτηση με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Κύριο αντικείμενο της συνάντησής μας ήταν η επικαιροποίηση του σχεδίου δράσης που έχουμε συντάξει για θέματα Παιδείας και ειδικά για τη χρηματοδότηση σχετικών έργων υποδομής.

Μέσω του ΕΣΠΑ, ως το 2013 προβλέπονται τουλάχιστον 92.000.000 Ευρώ για τέτοια έργα, ποσό που θα διατεθεί κατά προτεραιότητα για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων και την προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού.

Στην εποχή της γνώσης, η Παιδεία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο προόδου και είναι υποχρέωση της πολιτείας η ενίσχυσή της. Ανταποκρινόμαστε με υπευθυνότητα στην υποχρέωση αυτή, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της εκπαίδευσης», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.