Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Νέο έργο σχολικής στέγης από τη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας

Την δημοπράτηση του έργου «Προσθήκη και επισκευή αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου του Δήμου Ανακτορίου» ενέκρινε χθες η Επιτροπή Υποδομών και Προγραμματισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 150.000,00 ευρώ και είναι ενταγμένο στο νομαρχιακό πρόγραμμα σχολικής στέγης.
Σύμφωνα με τη μελέτη θα προστεθούν δύο νέες αίθουσες και θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και επισκευής στο υπόλοιπο κτίριο του Σχολείου (επέκταση κεραμοσκεπής του αίθριου, εργασίες επισκευής στου χώρους υγιεινής, χρωματισμοί εξωτερικά και εσωτερικά του κτιρίου κ.λ.π.).
Παράλληλα την περασμένη Παρασκευή ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος με τον Δήμαρχο Θέρμου κ. Θεόδωρο Πορφύρη επισκέφτηκε ο νέο οδικό άξονα Γέφυρα Μπανιά – Ανάληψη Θέρμου μέσω του οικισμού Πούλιανης, που πρόσφατα ολοκληρώθηκε.
Πρόκειται για ένα νέο δρόμο που δημοπρατήθηκε στις 10 Ιουλίου του 2007 με προϋπολογισμό 1.450.000,00€ και χρηματοδότηση από το Π.Ε.Π. και τη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας.
Έχει μήκος 7,7 χλμ. και έγιναν εργασίες διαπλάτυνσης, κατασκευάσθηκαν τεχνικά, έγιναν οδοστρωσία και ασφαλτικά ενώ ξεκίνησε η τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης.