Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ΠΑΣΟΚ: "Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εκχώρηση των Αλυκών σε ιδιώτη"

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας Λούκα Κατσέλη και ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας «Ελληνικές Αλυκές», έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Η απόφαση της κυβέρνησης της Ν.Δ. να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας «Ελληνικές Αλυκές» είναι ακατανόητη και αποτελεί μια ακόμα κοντόφθαλμη επιλογή στο βωμό εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων.
Η εταιρεία λειτουργεί μέχρι σήμερα με ένα αποτελεσματικό μετοχικό σχήμα, στο οποίο συμμετέχει το Ελληνικό Δημόσιο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και μια ιδιωτική εταιρεία με σημαντική εμπειρία στον κλάδο. Το μετοχικό αυτό σχήμα συνάδει με την προώθηση τόσο του υγιούς ανταγωνισμού στον κλάδο, όσο και με την εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών για την ανάδειξη τοπικών ιδιαιτεροτήτων και δραστηριοτήτων.
Η απόσυρση του Ελληνικού Δημοσίου από τις «Ελληνικές Αλυκές» και η ιδιωτικοποίησή της, θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός κάθετου ιδιωτικού μονοπωλίου με αρνητικές συνέπειες για τον καταναλωτή, τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά αλλά και τις τοπικές κοινωνίες, περιουσιακά στοιχεία των οποίων εκμεταλλεύεται.
Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εκχώρηση της εταιρείας σε ιδιώτη. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: η εταιρεία «Ελληνικές Αλυκές» μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί με το υφιστάμενο μετοχικό σχήμα, με την ενεργό μάλιστα συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είχε στείλει ενημερωτικές επιστολές στους επικεφαλής των τομέων Ανάπτυξης και Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ που τους εξέφραζε την αντίθεση του δήμου Μεσολογγίου στο ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Αλυκών ΑΕ.
Επίσης χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία η κ. Κατσέλη εξέφρασε στον δήμαρχο Μεσολογγίου την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο αίτημα για ακύρωση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.