Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Χρίστος Βερελής: "Επιστρέφω σύντομα..."


Ο πρώην υπουργός Χρίστος Βερελής, που αιφνιδίασε με την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, μίλησε στο ραδιόφωνο του Flash 96 και μεταξύ άλλων επανέλαβε το "προσωρινό" της αποχής του από την ενεργό πολιτική δηλώνοντας ότι το Φθινώπορο θα επιστρέψει. Επίσης ο κ. Βερελής δεν παραλείπει να ασκήσει έντονη κριτική στην Κυβέρνηση για μια σειρά ζητημάτων με κυριότερο αυτό της Οικονομίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Βερελής τόνισε: "Όλοι οι κρίσιμοι οικονομικοί δείκτες επιδεινώθηκαν την τελευταία πενταετία: στην ανταγωνιστικότητα, στο κόστος του δημόσιου τομέα, στην εξέλιξη του χρέους, στη μείωση των επενδύσεων, στην μείωση της παραγωγής.

Αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν, η παιδεία βρίσκεται σε ακόμη χειρότερο σημείο, και η έρευνα έχει εγκαταλειφθεί πλήρως.

Η ανεργία αντιμετωπίζεται με θέσεις εργασίας. Πραγματικές όχι «μαϊμού στέιτζ». Για θέσεις εργασίας δεν υπάρχουν πολλές συνταγές: επενδύσεις και πάλι επενδύσεις.

Η Ελλάδα οφείλει να οργανώσει τα καλά μυαλά.

Να αποκτήσουμε ερευνητική παραγωγή, και να πολλαπλασιάσουμε άμεσα τα ερευνητικά κονδύλια.

Να διευκολύνουμε την εγκατάσταση επενδύσεων, γιατί σήμερα οι επενδυτές χρειάζονται δικηγόρους απ' ότι μηχανικούς.

Όλα αυτά, μαζί με την πράσινη ανάπτυξη που βεβαίως δεν είναι πανάκεια, θα βοηθήσουν με μια αυτονόητη προϋπόθεση: την πολιτική αποφασιστικότητα και την έξοδο από την πολιτική κενολογία.

Να γίνει συνείδηση ότι σήμερα ζούμε ελέω Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η οποία σήμερα δανείζει τις Ελληνικές Τράπεζες, αναλογικά πολλαπλάσια απ' ότι τις τράπεζες άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Το δράμα θα ξεκινήσει όταν κάποια στιγμή αναπόφευκτα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφασίσει και μειώσει την ρευστότητα. Τότε θα έρθει η στιγμή που τα δάκρυα στα μάτια όλων θα γίνουν αληθινά από «κροκοδείλια» που είναι σήμερα.

Δεν έφυγα από την πολιτική, ούτε η Βουλή μου έκλεισε την πόρτα. Θα επανέλθω με τις προϋποθέσεις που έχω ήδη εξηγήσει και το Φθινόπωρο όταν θα έχει ολοκληρωθεί πανηγυρικά η δικαίωση μου, θα μιλήσω δυνατά και καθαρά".