Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Αλυκών ΑΕ επανέλαβε ο Σπήλιος Λιβανός σε σύσκεψη στο δημαρχείο Μεσολογγίου




Την αντίθεσή τους στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Αλυκών ΑΕ εξέφρασαν στο Βουλευτή Σπήλιο Λιβανό ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, κατά τη διάρκεια συνάντησης, στο Δημαρχείο της πόλης, το περασμένο Σάββατο 25 Ιουλίου 2009.
Τόσο ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου όσο και οι εργαζόμενοι στις Ελληνικές Αλυκές ΑΕ. ανέπτυξαν στον Βουλευτή της ΝΔ τα επιχειρήματά τους για την ακύρωση των κυβερνητικών σχεδιασμών για ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Αλυκών ΑΕ..
Επιχειρήματα που επικεντρώνονται στο γεγονός ότι οι Αλυκές δεν αποτελούν ζημιογόνο εταιρεία για το ελληνικό δημόσιο αφού ούτε χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε έχουν δανειακές υποχρεώσεις. Φυσικά το κυριότερο επιχείρημα είναι ότι η λειτουργία της εταιρείας στηρίζεται στην εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της περιοχής.
Από την πλευρά του ο Σπήλιος Λιβανός εμφανίστηκε να υιοθετεί την επιχειρηματολογία που του αναπτύχθηκε και τόνισε ότι ήδη έχει προβεί με τη θεσμική ιδιότητα στην κατάθεση ανάλογης ερώτησης στον Υπουργό Οικονομίας για το θέμα. Παράλληλα, ο κ. Λιβανός καθησύχασε τους εργαζόμενους στην εταιρεία τονίζοντας ότι η απόφαση της διυπουργικής αφορούσε τη διερεύνηση του ενδεχομένου της ιδιωτικοποίησης και σε καμιά περίπτωση δεν αποφασίστηκε η ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Αλυκών ΑΕ..
Τέλος. ο Βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τελικά δεν θα υπάρξει από την πλευρά της Κυβέρνησης ιδιωτικοποίηση της εταιρείας με δεδομένες τις καθολικές αντιδράσεις των φορέων της περιοχής στο στάδιο αυτό της διερεύνησης.
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ευχαρίστησε τον Σπήλιο Λιβανό για την ενεργή συμπαράστασή του στην συντονισμένη προσπάθεια της δημοτικής αρχής και των εργαζομένων για την ακύρωση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Αλυκών ΑΕ, τόσο με την κατάθεση ερώτησης όσο και με την επίσκεψή του στο δημαρχείο.
Στην σύσκεψη μετείχαν οι αντιδήμαρχοι Μεσολογγίου Γιώργος Κατσίνας, Γιάννης Σπανός και Απόστολος Τσακούμης, ο πρόεδρος των Δημοτικών Αλυκών Κώστας Πουλής, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Ελληνικές Αλυκές ΑΕ Σωτήρης Παφίλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Λιμενεργατών Μεσολογγίου Χάρις Γερολυμάτος και εργαζόμενοι στην εταιρεία.