Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου για τις Αλυκές ζητά ο Γιάννης Τέγας

Με επιστολή του στο δήμαρχο Μεσολογγίου ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, Γιάννης Τέγας ζητά την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου για να συζητηθεί το ζήτημα που έχει ανακύψει με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Αλυκών ΑΕ.

Στην επιστολή του ο κ. Τέγας σημειώνει:

"Οι Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. είναι Εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου που ιδρύθηκε το 1988. Αποτελεί συνέχεια της προγενέστερης εταιρείας Αλυκές Μεσολογγίου που με τη σειρά της είχε ιδρυθεί το 1978 ως θυγατρική της ΕΛΕΒΜΕ Α.Ε. Έντονο ενδιαφέρον για την εξαγορά των Ελληνικών Αλυκών εκδήλωσε κατά το παρελθόν η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας και παραγωγής τυποποιημένου άλατος, «Κάλλας Κ.Ε. Καλαμαράκης».
Η αλυκή Μεσολογγίου έχει έκταση 11.220 στρέμματα και ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 120.000 τόνων πρωτογενούς άλατος. Όπως γνωρίζετε το Ελληνικό Δημόσιο ελέγχει σήμερα το 55% της εταιρείας «Ελληνικές Αλυκές» Α.Ε., ενώ το 20% ανήκει στους ΟΤΑ και το 25% στην εταιρεία «Κάλλας».
Με έκπληξη διαβάσαμε ότι το Ελληνικό Δημόσιο αναζητά στρατηγικό επενδυτή που θα αγοράσει το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Ελληνικές Αλυκές» Α.Ε και θα αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας. Στο προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα προσλάβει και συμβούλους ιδιώτες στους οποίους θα αναθέσει την προκήρυξη του διαγωνισμού και την αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν.

Λόγω της σοβαρότητας του προκύπτοντος θέματος για το Δήμο Μεσολογγίου που αφορά τη διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα της εταιρείας, την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και την φροντίδα για την ισορροπία του οικοσυστήματος,
Αιτούμαι
την έκτακτη σύγκληση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με την συμμετοχή όλων εμπλεκόμενων στην εταιρεία Ελληνικές Αλυκές Α.Ε, των φορέων της πόλεως και τα Πολιτικά Κόμματα".