Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Ανδρέας Μακρυπίδης: "Στο δήμο Μεσολογγίου γίνεται δουλειά"

Την στήριξή του στις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου για προώθηση λύσεων σε χρόνια ζητήματα της περιοχής εξέφρασε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Μακρυπίδης κατά την συνάντησή του με το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλο σήμερα (Παρασκευή 24 Ιουλίου) στο δημαρχείο της πόλης.

Η επίσκεψη του κ. Μακρυπίδη στο δημαρχείο του Μεσολογγίου ήταν η απαρχή ανάλογων επισκέψεων του Βουλευτή σε όλους τους δήμους του νομού στο πλαίσιο της ενεργής του συμπαράστασης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Αιτωλοακαρνανίας, με την ευκαιρία της πρόσφατης ανάληψης των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων..

Φυσικά κατά την συνάντηση συζητήθηκε και το ζήτημα της επικείμενης ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Αλυκών ΑΕ., με τον Βουλευτή να εκφράζει την συμπαράστασή του, στις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Μεσολογγίου και των εργαζομένων στην εταιρεία για την ακύρωση αυτών σχεδιασμών.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Μακρυπίδη για την επίσκεψη και τον ενημέρωσε διεξοδικά τόσο για τα προβλήματα της πόλης όσο και για τις δράσεις και τα έργα που υλοποιεί η δημοτική αρχή.
Ιδιαίτερες αναφορές έκανε ο κ. Αναγνωστόπουλος στην εκτέλεση των μεγάλων έργων και δράσεων που υλοποιούνται από τη δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα έργα της ύδρευσης στο Ευηνοχώρι, της αποχέτευσης στον Άγιο Θωμά, της αποκατάστασης της χωματερής στην Κλείσοβα, στις διαδικασίες του καθορισμού του Αιγιαλού και της Παραλίας, στην αξιοποίηση της Παλιάς Ηλεκτρικής, στην μεταφορά του ΚΤΕΛ και στις αναπλάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης και κυρίως στην ολοκλήρωση, ύστερα από δεκαετίες, του Πάρκου στα Καλά Καθούμενα.
Επίσης ο Δήμαρχος Μεσολογγίου ζήτησε την παρέμβαση και την συνδρομή του Βουλευτή για τη διάθεση πίστωσης 500.000€ από την Κυβέρνηση, ώστε να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση του βενζινάδικου και του οικοπέδου μπροστά από την Πύλη.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος ενημέρωσε τον κ. Μακρυπίδη και για τις ενέργειες του δήμου σε συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου για την αναπαλαίωση του Παλαιού Νοσοκομείου, όπου ξεκαθάρισε ότι πρόκειται να φιλοξενηθεί η Διεθνής Ακαδημία της Ελευθερίας και παράλληλα θα αναπτυχθούν και άλλες δραστηριότητες, όπως το Μουσείο Εικονικής Απεικόνισης της Εξόδου και το Πρότυπο Κέντρο Βλαστοκυτάρρων.
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ενθουσιασμένος από το έργο που παράγει η δημοτική αρχή του Μεσολογγίου και επανέλαβε την βούλησή του να συνδράμει τις προσπάθειες αυτές με συνεχείς παρεμβάσεις σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης.
Στην συνάντηση παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου Χρήστος Σούφρας, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κατσίνας, ο πρόεδρος των Δημοτικών Αλυκών Κώστας Πουλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Κόντος και Θεοφάνης Μπούτης καθώς και ο πρόεδρος της ΔΟ ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου Γιάννης Βισβίκης.
Τέλος, ο δήμαρχος Μεσολογγίου προσέφερε τον κ. Μακρυπίδη, αναμνηστικά δώρα για την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της πόλης.