Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Με επιτυχία συνεχίζονται σε όλο το νομό οι εκδηλώσεις της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας

Το Δ.Δ. Παναιτωλίου του Δήμου Θεστιαίων, την Τέταρτη 15 Ιουλίου 2009, με την εξαιρετική θεατρική παράσταση «Αλίμονο στους νέους» του πολιτιστικού Συλλόγου «Χρήστος Καπράλος», ήταν ένας ακόμη σταθμός των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων που φέρνουν τον « Πολιτισμό μας στο Προσκήνιο» και οργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας με τη συνεργασία των Δήμων, των πολιτιστικών και των αθλητικών συλλόγων του νομού.
Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η «1η Γιορτή ψαριού» στον Αστακό, σε συνεργασία με το Δήμο.
Τις δυο επόμενες ημέρες, η σκυτάλη των εκδηλώσεων πέρασε στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Την Πέμπτη 16 Ιούλιου 2009 με τη ρεμπέτικη βραδιά στο θεατράκι του λιμανιού και το θαυμάσιο μουσικό σχήμα του Πολιτιστικού Κέντρου των εργαζόμενων του ΟΤΕ Πατρών, στην εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε με το Πολιτιστικό Κέντρο των εργαζόμενων του ΟΤΕ περιοχής Μεσολογγίου.
Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009, με τη λαϊκή βραδιά στο Δ.Δ. Ευηνοχωρίου και το μουσικό σχήμα «Λαϊκότροπον».
Το Σάββατο 18 Ιουλίου 2009, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο αντάμωμα των κατοίκων της Αμπελακιώτισσας του δήμου Αποδοτίας, με τους παραδοσιακούς χορούς τριών συγκροτημάτων από τους πολιτιστικούς συλλόγους των Ελληνικών του δήμου Μεσολογγίου, του Τρικόρφου του δήμου Χάλκειας και της Μεσσάριστας του δήμου Μακρυνείας.
Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2009, η παράδοση αναδείχθηκε στην Κανδήλα του δήμου Αλυζίας, με την εκδήλωση παραδοσιακών χορών τριών συγκροτημάτων, από το δήμο Σφακιωτών Λευκάδας, το σύλλογο Ποντίων Αγίου Νικολάου Βόνιτσας και αυτό του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αλυζίας.
Ταυτόχρονα και καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου 17 – 18 – 19 Ιουλίου, διεξήχθη με τη συμμετοχή 100 και πλέον αθλητών, το 1ο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης 3x3 στο Νεοχώρι του δήμου Οινιάδων, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του δήμου.