Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

• Χωρίς θερμική κάμερα για τον ιό της γρίπης το αεροδρόμιο του Ακτίου

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Μεταφορών και Επικοινωνιών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αιτ/νίας Σοφία Γιαννακά, σχετικά με την έλλειψη θερμικής κάμερας στο Αεροδρόμιο του Ακτίου.
Η κ. Γιαννακά στην Ερώτηση της μεταξύ άλλων αναφέρει «Την ίδια στιγμή που τα κρούσματα της νέας γρίπης αυξάνονται σε όλο τον κόσμο (και στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα 109)το αεροδρόμιο του Ακτίου παραμένει χωρίς θερμική κάμερα! Δεδομένου ότι τα κρούσματα της γρίπης Η1Ν1 προέρχονται κατά κανόνα από το εξωτερικό, κρίνεται αναγκαία η τοποθέτηση θερμικής κάμερας στο αεροδρόμιο του Ακτίο. Στο θέμα υπάρχει μεγάλη στασιμότητα, που δημιουργεί δικαιολογημένη ανησυχία, αφού ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα καθημερινά αυξάνεται.. Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Υγείας εμφανίζεται καθησυχαστικός πως η χώρα μας έχει «θωρακιστεί» από τα μέτρα που ελήφθησαν, στην πράξη όμως η Αιτωλ/νία, και γενικότερα η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος είναι ανοχύρωτες απέναντι στον ιό. Ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί θερμικές κάμερες ανίχνευσης αν και το αεροδρόμιο του Ακτίου είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο που δέχεται καθημερινά πτήσεις charters από Αγγλία, Ολλανδία, Σκανδιναβία κ.λ.π.. Ο αριθμός, μάλιστα των πτήσεων από το εξωτερικό αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα και όσο βαδίζουμε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου».
Η Βουλευτής ερωτά τους κ. κ. Υπουργούς:
Πότε θα τοποθετηθεί θερμική κάμερα σε ένα τόσο κομβικό σημείο όπως είναι το αεροδρόμιο του Ακτίου προκειμένου να υπάρξει θωράκιση της χώρας μας από την εξάπλωση της νόσού;