Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

• Στις «πύλες» εισόδου των λαθρομεταναστών ο αντιπρόεδρος της ΕΕ συνοδευόμενος από τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Μάριο Σαλμά

Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάριος Σαλμάς συνόδευσαν προχθές τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας κ. Ζακ Μπαρό στη Σάμο και στον Κυπρίνο του Νομού Έβρου, όπου βρίσκονται δύο από τα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Σαλμάς είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κοινοτικό αξιωματούχο για τα ασυνόδευτα ανήλικα , την ευθύνη των οποίων έχει το υφυπουργείο Υγείας , και τα οποία θα φιλοξενηθούν στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Κονίτσης .
Ειδικότερα στο Κέντρο θα φιλοξενηθούν 50 ασυνόδευτα ανήλικα από την Πάτρα, 30 από την Μυτιλήνη και 17 από την Σάμο.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαλμάς την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκε στο υπουργείο με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων αποτελούμενη από τον κ. Στέφανο Σινιόρε, Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων και την κ. Κατερίνα Βόλφοβα , υπεύθυνη για τα Επείγοντα Μέτρα του Ταμείου.
Κατά την συνάντηση η οριστικοποιήθηκε η άμεση έγκριση του Ετήσιου Προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων για το 2009 συνολικού προϋπολογισμού 4.300.00 ευρω ενώ συζητήθηκε η επιπλέον χρηματοδότηση της Ελλάδος , λόγω της αυξημένης εισροής μεταναστών καθώς και η αυξημένη χρηματοδότηση της μέσω των Επειγόντων Μέτρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου .