Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε ο Σπήλιος Λιβανός


Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, ζητούμενο οι αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα.
Συνέντευξη τύπου χθες από τον βουλευτή, ανακοίνωσε πρωτοβουλία για συνάντηση όλων των βουλευτών με τον Νομάρχη, για θέματα του νομού.
Τον Ιανουάριο του 2010 η αγωγή του Σπήλιου Λιβανού κατά του Χρ. Μοσχανδρέου, για την σκληρή δήλωση του δεύτερου μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.



Την ανάληψη πρωτοβουλίας ώστε για πρώτη φορά οι οκτώ βουλευτές του νομού να συναντηθούν με τον Νομάρχη Θύμιο Σώκο και να συζητήσουν για καίρια ζητήματα της Αιτωλ/νίας, μια συνάντηση που στη συνέχεια θα έχει πιο διευρυμένο χαρακτήρα, ανακοίνωσε ο βουλευτής Αιτωλ/νίας της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου.

Αφορμή για την συνέντευξη του βουλευτή ήταν οι πρόσφατες ευρωεκλογές και η δική του εκτίμηση σχετικά με το αποτέλεσμα αλλά και η παρουσίαση πρωτοβουλιών που ο ίδιος προτίθεται ή ήδη έχει αναλάβει.
Ως προς τις ευρωεκλογές ο κ. Λιβανός εκτίμησε πως υπήρχε μεγάλο επικοινωνιακό πρόβλημα και στην Αιτωλ/νία, απέναντι σε ένα σαφές πλεονέκτημα που έχει αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ στον συγκεκριμένο τομέα. Είπε χαρακτηριστικά πως η ΝΔ υλοποιεί στην περιοχή το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων που έγινε μετά την μεταπολίτευση, όμως ο κόσμος δεν έγινε κοινωνός αυτού του έργου. Μίλησε ακόμη για αναλγησία και υπεροψία της εκτελεστικής εξουσίας και λάθη.
Ο κ. Λιβανός τόνισε επίσης πως υπήρχαν συμπεριφορές που πλήγωσαν την εικόνα της κυβέρνησης και της παράταξης και πως οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης θα πρέπει να παραμεριστούν. Παράλληλα πρότεινε αλλαγές στο κόμμα και την κυβέρνηση και την ενδυνάμωσή τους με νέους ανθρώπους. «Οπότε ο Καραμανλής έκανε τέτοιες επιλογές δικαιώθηκε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβανός και ζήτησε «επαναπροσαρμογή στους οραματισμούς της παράταξης και απεγκλωβισμό της πολιτικής ζωής από την σκανδαλολογία.»
Στη συνέχεια ο Αιτωλ/νας βουλευτής παρουσίασε μια σειρά πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει αυτήν την περίοδο με σημαντικότερη αυτήν της αποστολή επιστολής στους επτά βουλευτές του νομού και τον Νομάρχη με σκοπό να γίνει για πρώτη φορά μια συνάντηση όλων σε ένα τραπέζι για την συζήτηση των προβλημάτων και την επιδίωξη λύσεων κοινά αποδεκτών από όλους. Μετά την πρώτη συνάντηση ο κ. Λιβανός είπε πως μπορεί να υπάρξει μια πιο διευρυμένη σύνθεση με την συμμετοχή Δήμων, παραγωγικών φορέων κλπ

Η ΑΓΩΓΗ
Η είδηση πάντως από τον βουλευτή ήρθε με την ανακοίνωση της κατάθεσης αγωγής χθες κατά του πρ. υποψηφίου Χρήστου Μοσχανδρέου με αφορμή τα όσα είπε σε βάρος του, λίγες μέρες μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο κ. Μοσχανδρέου είχε χαρακτηρίσει με βαριές εκφράσεις τον κ. Λιβανό. «Όσοι εκτρέπονται πρέπει να παίρνουν μάθημα. Αυτή η συμπεριφορά πληγώνει την παράταξη, την πολιτική ζωή και την δημοκρατία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβανός .Η αγωγή του πρόκειται να εκδικαστεί στις 21 Ιανουαρίου του 2010 στην Αθήνα. Για το θέμα μάλιστα είπε πως περίμενε άλλη αντιμετώπιση και από την ΝΟΔΕ, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πήρα για την αντιμετώπιση ζητημάτων των εργαζομένων στα stage, την προσπάθεια που καταβάλλεται για συχνή επικοινωνία με τους πολίτες, ενώ τέλος εμφανίστηκε ενωτικός σχετικά με όλους τους βουλευτές, τονίζοντας πως όλοι μαζί πασχίζουν για καλύψουν τα όποια λάθη και παραλείψεις.


ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Αναφερόμενος στην παραίτηση της Μαρίας Σωτηρίου από της θέση της διευθύντριας του πολιτικού γραφείου του Υφυπουργού Υγείας ο Σπήλιος Λιβανός τόνισε: "Θεωρώ ότι παραιτήθηκε... για λόγους ευθιξίας, δεν έχω προλάβει να επικοινωνήσω μαζί της και από όσα έχω φυσικά διαβάσει δεν διέκρινα καμιά εμπλοκή της στην πολύκροτη υπόθεση και από την άλλη είμαι βέβαιος γνωρίζοντας την ότι δεν έχει καμία εμπλοκή".

Π.Η.Τ.