Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: «Με έργα απαντάμε στις Κασσάνδρες της μιζέριας και της οπισθοδρόμησης»

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις και οι ασφαλτοστρώσεις
σε δρόμους του Μεσολογγίου
…που το χειμώνα μετατρέπονταν σε απροσπέλαστες λίμνες

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις και διαμορφώσεις δημοτικών δρόμων στο Μεσολόγγι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και κυρίως για να αποκτήσει η πόλη ένα σύγχρονο εσωτερικό οδικό δίκτυο.
Στο πλαίσιο του έργου της εσωτερικής οδοποιίας που εκτελεί ο δήμος Μεσολογγίου έχουν ήδη ασφαλτοστρωθεί εκατοντάδες μέτρα δρόμων που τους χειμερινούς μήνες μετατρέπονταν σε «λίμνες», ενώ διαμορφώθηκαν και διασταυρώσεις «καρμανιόλες».
Ήδη ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση της οδού που συνδέει την περιοχή των Σφαγείων με την περιμετρική της οδού Κύπρου . Πρόκειται για μια σημαντική εσωτερική αρτηρία της πόλης του Μεσολογγίου που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της πόλης. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος δρόμος τους χειμερινούς μήνες ήταν απροσπέλαστος και γεμάτος επικίνδυνες λακκούβες.
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος παρακολούθησε σήμερα την ασφαλτόστρωση της παραπάνω οδού και σε δηλώσεις του σημείωσε: «Η δημοτική μας αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της υλοποιεί δράσεις που συμβάλουν ουσιαστικά, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη του Μεσολογγίου.
Εδώ και ένα μήνα έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου της εσωτερικής οδοποιίας στην πόλη του Μεσολογγίου, ώστε να διαμορφωθούν επιτέλους κεντρικά σημεία της πόλης και κυρίως να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των πολιτών σε πολλά σημεία αυτής.
Οι παρεμβάσεις μας αυτές είμαι βέβαιος ότι αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Μεσολογγίου και κυρίως εξαλείφουν μια σειρά προβλημάτων.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι διαμορφώθηκε και ασφαλτοστρώθηκε ο κόμβος της οδού Σταυροπούλου με τον Βρεφονηπιακό Σταθμό, ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος που συνδέει τα Σφαγεία με την οδό Κύπρου, έγιναν παρεμβάσεις στην Πλώσταινα, ενώ στο πλαίσιο του έργου δημιουργήθηκε νέα πλατεία απέναντι από το δημαρχείο στην Πρώτη Καμάρα.
Κατά συνέπεια η δημοτική αρχή στις Κασσάνδρες της μιζέριας και της οπισθοδρόμησης απαντά με έργο ουσίας που βελτιώνει αισθητά την καθημερινότητα των πολιτών και της εικόνα της πόλης στους επισκέπτες της».
Σημειώνεται τέλος ότι σε εξέλιξη είναι και έργα εσωτερικής οδοποιίας στην περιοχής της επέκτασης του σχεδίου πόλης στις συνοικίες Βίγλας, καλλονής και Αγίου Δημητρίου.