Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Αντίθετος ο δήμος Μεσολογγίου στην ιδιωτικοποίηση των Αλυκών


Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου περί πρόθεσης του Υπουργείου Οικονομικών να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του στις «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.» (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με έκπληξη μεσούσης της θερινής περιόδου διαβάσαμε στον αθηναϊκό τύπο σενάρια για επικείμενη πώληση των Αλυκών Μεσολογγίου.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει οποιεσδήποτε σκέψεις για την πώληση των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε. διότι θα βρει απέναντί της σύσσωμη την τοπική μας κοινωνία.
Οι «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.» αποτελούν περιουσία του Ελληνικού λαού ενώ δεν πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι από τη λειτουργία αυτών - ειδικά στο Μεσολόγγι - έχουν υπάρξει σοβαρές επιπτώσεις στο οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας.
Επίσης η εταιρεία είναι οικονομικά αυτοτελής και ούτε δανειακές υποχρεώσεις έχει ούτε χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Δηλαδή δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος πώλησης των μετοχών.
Επίσης επειδή είμαι μέλος του ΔΣ της εταιρείας μου προκαλεί προβληματισμό το γεγονός της δημοσιοποίησης αυτών των προθέσεων της Κυβέρνησης, αφού δεν μας έχει ζητηθεί οποιαδήποτε τοποθέτηση για το θέμα.
Καλώ τον Υπουργό Οικονομικών να προβεί σε κατηγορηματική διάψευση αυτών των δημοσιευμάτων κι αυτό διότι θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις στο οικονομικό επιτελείο.
Ως Δημοτική Αρχή θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο της πώλησης των μετοχών και γι’ αυτό από σήμερα απευθύνω πρόσκληση συμπαράστασης σε όλους τους βουλευτές του νομού για κοινό αγώνα.
Ταυτόχρονα θέλω να διαβεβαιώσω τους εργαζομένους στις Ελληνικές Αλυκές ΑΕ ότι ο δήμος σε περίπτωση ευόδωσης αυτών των σχεδιασμών θα τους διασφαλίσει το εργασιακό τους μέλλον όπως προβλέπει άλλωστε η νομοθεσία.
Οι Ελληνικές Αλυκές πρέπει να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και να αποδώσουν επιτελούν στην τοπική κοινωνία τα οφειλόμενα».