Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Υπουργείο Υγείας: "Δεν αποτελεί λύση η θερμική κάμερα για την αντιμετώπιση της γρίπης"

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την τοποθέτηση θερμικής κάμερας στο αεροδρόμιο του Ακτίου, την στιγμή μάλιστα που οι αρμόδιες αρχές μιλούν για πανδημία της νέας γρίπης.
Σύμφωνα με την απάντηση που έστειλε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά η χρήση θερμοκάμερας και η κάλυψη με γιατρούς του Αερολιμένα, δεν αποτελεί το βασικό μέτρο εντοπισμού κρουσμάτων από το νέο ιό γρίπης αλλά ένα συμπληρωματικό μέτρο.
Βασικό μέτρο, σύμφωνα πάντα με την απάντηση του Υπουργείου, είναι η ενημέρωση των ταξιδιωτών με φυλλάδια και αφίσες έτσι ώστε αν εμφανίσουν κάποιο από τα συμπτώματα της νέας γρίπης και έχουν ταξιδέψει σε χώρα με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον γιατρό τους ή στον πλησιέστερο υγειονομικό σχηματισμό.
Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι το Εθνικό Κέντρο εκτιμά συνεχώς την κατάσταση και βεβαιώνει ότι αν κριθεί απαραίτητο θα τοποθετηθούν θερμοκάμερες και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας.
Σχολιάζοντας την απάντηση η κ.Γιαννακά τόνισε:
"Η απάντηση που ήρθε από το Υπουργείο κάθε άλλο παρά φαίνεται να συμβαδίζει με την σοβαρότητα της κατάστασης.
Αν και το Άκτιο δέχεται ήδη χιλιάδες επιβάτες από την Ευρώπη και την Αμερική, το ΕΚΕΠΥ ,και το Υπουργείο Υγείας ,απαντάει ότι δεν θεωρεί προς το παρών απαραίτητη ούτε την τοποθέτηση θερμικής κάμερας που ανιχνεύει την πιθανότητα ένας επιβάτης να έχει προσβληθεί από τον ιό της γρίπης των χοίρων, ούτε την κάλυψη με γιατρούς του Αεροϋγειονομείου του Αερολιμένα!
Τελικά πέρασε η ίωση το κατώφλι μας και η Κυβέρνηση δεν το έχει αντιληφθεί !!!".
Σημειώνεται για το ίδιο θέμα στις αρχές της εβδομάδας ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας έστειλε επιστολή στους υπουργούς Υγείας και Μεταφορών ζητώντας την τοποθέτησης θερμικής κάμερας στο αεροδρόμιο του Ακτίου.