Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Η Νομαρχία και το Επιμελήτηριο Αιτωλοακαρνανίας προετοιμάζουν την συμμετοχή επιχειρήσεων του νομού στην Διεθνή Έκθεση ANUGA

Η σωστή προετοιμασία της κοινής συμμετοχής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και ποτών στην ANUGA της Γερμανίας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009) στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου με τη συμμετοχή του Νομάρχη Θύμιου Σώκου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Τσιχριτζή, του αντινομάρχη Δημοσθένη Καπώνη και επιχειρηματιών του νομού.
Η συγκεκριμένη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από τις 10-14 Οκτωβρίου 2009 στην ANUGA της Γερμανίας (Κολωνία) παρουσιάζει παγκόσμιο επιχειρηματικό ενδιαφέρον και σκοπός της κοινής συμμετοχής είναι η διάδοση των ποιοτικών προϊόντων του νομού και η αύξηση των εξαγωγών.
Στη σύσκεψη κατατέθηκαν απόψεις και ανταλλάχθηκαν γνώμες ώστε το εγχείρημα να γνωρίσει τη καλύτερη δυνατή επιτυχία και να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα.
«Ξεκινήσαμε, πριν από δύο περίπου χρόνια, μια συνεργασία με το Επιμελητήριο που στόχο έχει να σπάσουμε την εσωστρέφεια, να κάνουμε γνωστά και να προβάλουμε την ταυτότητα των, υψηλής ποιότητας, προϊόντων που παράγονται στην Αιτωλοακαρνανία.
Χρειάζεται σοβαρή προσπάθεια, κυρίως από τους επιχειρηματίες του νομού, να οργανωθεί σωστά ο παραγωγικός ιστός του νομού, να ανεβάσουμε τον πήχη των απαιτήσεων.
Να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί για να κερδίσουμε πόντους και τη θέση που μας αξίζει στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά»
, τόνισε σε δήλωσή του ο Νομάρχης Θύμιος Σώκος.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής υπογράμμισε ότι «Παράγουμε ιδιαίτερα και ποιοτικά προϊόντα τα οποία δυστυχώς, δεν είναι ακόμη γνωστά στις αγορές.
Συνεργαζόμαστε και λαμβάνουμε μέρος σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις με υψηλό επίπεδο συμμετοχής.
Πιστεύω ότι οι επιχειρήσεις του νομού θα ανταποκριθούν σ’ αυτή την πρωτοβουλία μας ώστε να παρουσιάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα μας».
Να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις με τους επιχειρηματίες που θα θελήσουν να πάρουν μέρος στην έκθεση ώστε να αναλυθούν όλες οι λεπτομέρειες της οργάνωσης και της συμμετοχής.