Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

«ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ WILLIAM?», της Λιλίαν Δημητρακοπούλου στο "Θέατρο Ζέλιου"


Μετά τη μεγάλη επιτυχία των φθινοπωρινών παραστάσεων, το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας « ΡΕΦΕΝΕ» παρουσιάζει το θεατρικό έργο « ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ WILLIAM?», της Λιλίαν Δημητρακοπούλου σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Παπλά.

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 21: 30, θα γίνετε μάρτυρες του «εγκλήματος» το οποίο αυτή τη φορά θα συμβεί, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ ΕΛΑΙΩΝΑ στο "Θέατρο Ζέλιου" ( 11ο χλμ. Ε.Ο. Αντιρρίου- Μεσολλογγίου).


Η "Παράσταση"
Το «Ρεφενέ» ανεβάζει «Ρωμαίο και 10υλιέτα» είναι αλήθεια! Το σκηνικό στην όμορφη Βερόνα. Οι Μοντέγοι και οι Καπουλέτοι σκοτώνονται, ένα μπαλκόνι βρίσκεται στο ισόγειο, ένα άγαλμα αναγκάζεται να μιλήσει κι ο Ρωμαίο ξεχνάει το σπαθί του. Πως θα εκδικηθεί το θάνατο του Μερκούτιου; Γιατί η Ιουλιέτα δάγκωσε το χέρι του πατέρα Λαυρέντιου; Γιατί ο Παρης δεν μπορεί να μονομαχήσει με τον εαυτό του; Ερωτήματα που θέτει ο Ελισσαβετιανός συγγραφέας αναλύοντας σε βάθος το ερωτικό δράμα. Τέλος ... τι κρύβεται κάτω από τη μάσκα κάθε ηθοποιού που αναλαμβάνει ένα τόσο σοβαρό ρόλο; Το έχετε σκεφτεί;

Η παράσταση αποτελεί την 14η παραγωγή του ΡΕΦΕΝΕ. Στην προετοιμασία της συμμετείχε μεγάλος αριθμός μελών της ομάδας που κατέθεσαν την αγάπη και το μεράκι τους για το θέατρο και προσέθεσαν το δικό τους λιθαράκι ο καθένας στην ομαδική ερασιτεχνική δημιουργία την οποία, εδώ και δέκα χρόνια, υποστηρίζει το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας ΡΕΦΕΝΕ. Η επιλογή του συγκεκριμένου έργου εξάλλου, δεν είναι τυχαία, καθώς αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την ομάδα να γιορτάσει τη συμπλήρωση δέκα ετών συνεχούς παρουσίας στο χώρου του ερασιτεχνικού θεάτρου σατιρίζοντας τον εαυτό της και βγάζοντας μερικά από τα δικά της άπλυτα στη φόρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το «Ποιος σκότωσε τον WiIIiam?», η Λίλιαν Δημητρακοπούλου απέσπασε το Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα στο 24ο πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Καρδίτσα το 2008. Επιπλέον η παράσταση αυτή αποτελεί την πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια του Μιλτιάδη Παπλά, ενός από τα πιο συνεπή μέλη της ομάδας.

Ώρα έναρξης: Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 21:30 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ