Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Θάνος Μωραΐτης: «Πλούτος του τόπου οι Αλυκές. Όχι στο ξεπούλημα»


Την πλήρη στήριξή του στις θέσεις των εργαζομένων στις Αλυκές Μεσολογγίου, εξέφρασε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραΐτης σε συνάντηση που είχε μαζί τους χθες.

Η συζήτηση στην συνάντηση περιστράφηκε φυσικά γύρω από τις προθέσεις της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τις Αλυκές Μεσολογγίου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Μωραΐτης προέβη στην εξής δήλωση: «Δυστυχώς το ξεπούλημα των δημόσιας περιουσίας δεν έχει τέλος.

Μια κυβέρνηση που έχει ολοκληρώσει το κύκλο της, εν μέσω θέρους, επιχειρεί να ανασύρει το ψευδομεταρρυθμιστικό της πρόσωπο βγάζοντας από το συρτάρι της το τεφτέρι με την σειρά των δημοσίων επιχειρήσεων που έχει για ξεπούλημα. Είναι λοιπόν η σειρά των Αλυκών Μεσολογγίου.

Για την κυβέρνηση οι Αλυκές Μεσολογγίου δεν άξιζαν πάνω από δυο σειρές σε ένα δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών. Τους ενημερώνουμε λοιπόν οτι οι Αλυκές Μεσολογγίου αξίζουν και σημαίνουν πολύ περισσότερα.

Οι Αλυκές Μεσολογγίου είναι μια επιχείρηση με σημαίνουσα ιστορική, κοινωνική, πολιτιστική και φυσικά οικονομική σημασία για τον τόπο μας.

Είναι ο πλούτος του τόπου μας. Δυστυχώς για τη κυβέρνηση όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Συζητήσαμε με τους εργαζόμενους όλους τους δυνατούς τρόπους δράσης προκειμένου να εμποδίσουμε το ξεπούλημα αυτής της ιστορικής επιχείρησης.
Μου εξέφρασαν την αγωνία τους για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, για την τύχη της επιχείρησης και φυσικά για το τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας.

Εξέφρασα την πλήρη στήριξη μου στις θέσεις τους. Θα είμαστε άδω, σε επικοινωνία και σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους, την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, με τους υπόλοιπους συναδέλφους μου για να διαφυλάξουμε την ιστορία του τόπου. Είναι η ώρα της κοινής δράσης ώστε οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να αποτύχουν και το ξεπούλημα του πλούτου του τόπου μας να μείνει στα χαρτιά και στα δελτία τύπου του Υπουργείου».