Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Στο Μεσολόγγι σήμερα ο χρυσός Ολυμπιονίκης Κάχι Καχιασβίλι

Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στην Άρση Βαρών Κάχι Καχιασβίλι επισκέφτηκε σήμερα το δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλο, στο δημαρχείο της πόλης.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή του δήμου Μεσολογγίου σε πρότυπο πρόγραμμα που σχεδιάζει ο χρυσός Ολυμπιονίκης για τη διάδοση του αθλητισμού στη μαθητική κοινότητα.
Παράλληλα, ο δήμαρχος Μεσολογγίου ενημέρωσε τον Κάχι Καχιασβίλι για τις ελλείψεις και τα προβλήματα των αθλητικών υποδομών στο Μεσολόγγι, κάτι που διαπιστώθηκε και σε επιτόπια επίσκεψη που πραγματοποίησαν στην συνέχεια στο Δημοτικό Στάδιο Μεσολογγίου.
Ο Κάχι Καχιασβίλι υποσχέθηκε να μεταφέρει στην αθλητική ηγεσία τα αιτήματα του δήμου, ώστε να βελτιωθούν οι αθλητικές υποδομές στο Μεσολόγγι μιας και διαπίστωσε ότι είναι απαγορευτική η ανάπτυξη πολλών αθλημάτων στο Μεσολόγγι λόγω της έλλειψης υποδομών.
Μετά την συνάντηση ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος σε δήλωσή του τόνισε: «Είχα σήμερα την τιμή να υποδεχτώ ένα πρότυπο αθλητή, τον Κάχι Καχιασβίλι τον άνθρωπο που με την αγωνιστική του δράση έχει καταστεί σε διαχρονικό σύμβολο της αθλητικής άμιλλας.
Με χαρά αποδεχτήκαμε την πρότασή του να συμμετάσχει ο δήμος μας σε πρόγραμμα που σχεδιάζει για τη διάδοση του αθλητισμού στη μαθητική κοινότητα, ένα πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Όμως εκείνο που με ικανοποίησε ιδιαίτερα είναι το ενδιαφέρον που επέδειξε ο χρυσός Ολυμπιονίκης μας για τις αθλητικές υποδομές στο Μεσολόγγι ώστε να υπάρξει άμεση μέριμνα από την Πολιτεία για ενίσχυσή τους.
Έτσι χωρίς καμιά υπερβολή μπορούμε να πούμε ότι η πόλη του Μεσολογγίου απέκτησε έναν πολύτιμο σύμμαχο σ’ αυτόν τον τομέα, αφού η γνώμη του θέλω να πιστεύω θα εισακουστεί από την αθλητική ηγεσία της χώρας».
Σε ανάμνηση της επίσκεψής του στο Μεσολόγγι ο δήμαρχος Γιάννης Αναγνωστόπουλος προσέφερε στον χρυσό μας Ολυμπιονίκη ασημένιο σετ γραφείου με το έμβλημα του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και λευκώματα με θέμα το περιβάλλον της λιμνοθάλασσας.