Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Νίκος Μουρκούσης ανακοίνωσε την κάθοδό στις εκλογές της 7ης Νομεμβρίου


Την αυτόνομη κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο «Θεοξένεια» στο Μεσολόγγι, ο Μεσολογγίτης γιατρός και πρώην αντινομάρχης, Νίκος Μουρκούσης.
Ο κ. Μουρκούσης παρουσίασε το όνομα του και τη διακήρυξη συνδυασμού του, με την οποία αναλύει τους λόγους που τον ώθησαν να πολιτευθεί «σαν υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου-Αιτωλικού και Οινιάδων», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων δημοσιογράφων.
Ο συνδυασμός «Το μέλλον είναι τώρα», στη διακήρυξή του καλεί όλους τους δημοτικούς σχηματισμούς και τους πολιτικούς φορείς, εφόσον συμφωνήσουν με το πρόγραμμα που θα προταθεί, να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Ταυτόχρονα ο κ. Μουρκούσης κάλεσε όλους τους δημότες του νέου δήμου Μεσολογγίου να δημιουργήσουν ένα πλειοψηφικό ρεύμα μαζί του, που θα αλλάξει το «γκρίζο τοπίο» που δημιουργούν τα αθηναϊκά ΜΜΕ και η κρίση των πολιτικών και της πολιτικής, ώστε να πάει ο τόπος μπροστά και να επιτευχθεί οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη και ευημερία των κατοίκων του.



Τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει ανακοίνωση των ονομάτων του «κορμού» του ψηφοδελτίου του, ενώ πρωτοποριακό για τα τοπικά δεδομένα ήταν το γεγονός της ζωντανής μετάδοσης μέσω Ιντερνέτ της συνέντευξης αλλά και της απάντησης σε ερωτήματα πολιτών που στάλθηκαν εκείνη την στιγμή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ο κ. Μουρκούσης κάλεσε δημόσια τους συνυποψήφιους του να συμφωνήσουν σε ένα νέο τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, χωρίς αφισορρύπανση και χωρίς προκηρύξεις που ρυπαίνουν τις πόλεις και τα χωριά, αλλά με δημόσιο διάλογο, χρήση του διαδικτύου και άμεση δημοκρατία.
Το σχετικό βίντεο της συνέντευξης θα αναρτηθεί μέχρι το τέλος της ημέρας στην διαδικτυακή υπηρεσία YouTube στο κανάλι http://www.youtube.com/user/NikosMourkousis, μέσω του οποίου οποιοσδήποτε μπορεί να το παρακολουθήσει.   

Ακολουθεί η διακήρυξη του συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα»:

« Συμπολίτισσες και συμπολίτες του Μεσολογγίου, του Αιτωλικού και των Οινιαδών.
   Η αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του, το πάθος για ανάπτυξη, η ανάγκη για διαφάνεια στην διαχείριση και σεβασμό στον δημότη, η προοπτική για αλλαγή, το όραμα για ουσιαστική συνένωση των τοπικών κοινωνιών μας με στόχο την ευημερία όλων και στήριξη των αδυνάτων, η διεκδίκηση πόρων και πλουτοπαραγωγικών πηγών και η ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων μας, αποτελούν τα μοναδικά κίνητρα που μας ωθούν να ζητήσουμε την ψήφο σας στις δημοτικές εκλογές.
   Η τωρινή κρίση φέρνει μαζί της και μια νέα ευκαιρία. Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε το «γκρίζο» παρόν και να φέρουμε ένα σαφώς καλύτερο αύριο.
   Να βάλουμε τέλος στη σημερινή πραγματικότητα που μας πληγώνει και αποθαρρύνει τους νέους μας. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία και η αναξιοπιστία των πολιτικών αλλά και της πολιτικής, μας οδηγούν στη μιζέρια.
   Ήρθε η ώρα και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για τον τόπο μας.
   Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν τολμηρές λύσεις, αποφασιστικές πράξεις και διαφανή διαχείριση. Στο Πολιτικό, Οικονομικό και Ηθικό αδιέξοδο, υπάρχει διέξοδος.
    Εκπονούμε ένα πενταετές επιχειρησιακό αναπτυξιακό πρόγραμμα, θα το θέσουμε στην κρίση σας  και σαν αυριανή Δημοτική Αρχή θα το υλοποιήσουμε με συναίνεση δημοτών και τοπικών Φορέων, θέτοντας τις βάσεις της νέας αναπτυξιακής πορείας στις επόμενες δεκαετίες.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ενωμένο και ισχυρό δήμο! Το νέο Δήμο Μεσολογγίου-Αιτωλικού-Οινιαδών.
   Με βαθιά συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το καινούργιο για να ανατρέψει το φθαρμένο και το παλιό, θέτουμε την εμπειρία μας και όλες μας τις δυνάμεις στη διάθεση των συμπολιτών μας.
   Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί στην νέα πρόκληση.
   Χωρίς δεσμεύσεις και δογματισμούς, καλούμε όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσες και όλους τους δημοτικούς σχηματισμούς και τους πολιτικούς φορείς, που συμφωνούν με τις προτάσεις μας, να στηρίξουν την προσπάθειά μας και να συμπαραταχθούν μαζί μας για το καλό του τόπου μας και μόνον.
   Δώστε μας τη δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα και να δημιουργήσουμε ένα μέλλον ευημερίας και ελπίδας για μας και τα παιδιά μας. Γιατί το μέλλον είναι τώρα..
Μεσολόγγι  6/9/10»