Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Την Κ. Μπατζελή καταγγέλει η Συνομοσπονδία Αλιέων Ελλάδας

Μια σειρά από ενέργειες της τ. υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Μπατζελή καταγγέλλει ότι πλήττουν του επαγγελματίες αλιείς η Συνομοσπονδία Αλιέων Ελλάδας με ανακοίνωσή της που εκδόθηκε σήμερα.
Στην ανακοίνωση επισημάνονται οι αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρονται στον κλάδο από το Ν. 3874/03-09-2010 ενώ στην ίδια ανακοίνωση καταγγέλλεται η πρώην υπουργός για «χαριστικές» αναθέσεις ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΣΑΕ:
«Εδώ και αρκετό καιρό η Συνομοσπονδία Αλιέων Ελλάδας κατήγγελλε συνεχώς με έγγραφα της στο γραφείο του Πρωθυπουργού την απαράδεκτη στάση της κυρίας Μπατζελή, η οποία επιχειρούσε να διαλύσει τον αλιευτικό κλάδο της χώρας μας ασκώντας μικροπολιτική εις βάρος των 35000 οικογενειών.
Η πρώην Υπουργός πέρασε στο υπουργικό συμβούλιο χωρίς καμία διαβούλευση σχέδιο Νόμου που αφορούσε το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Το σχέδιο Νόμου πέρασε από τη Βουλή και έγινε ο Ν. 3874/03-09-2010.


Στο άρθρο 2 αναφέρεται ότι αλιέας θεωρείται ακόμη και αυτός που μισθώνει σκάφος ή ο ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης ή μισθωτής ο οποίος προμηθεύεται καύσιμα για το αλιευτικό του σκάφος τουλάχιστον μια φορά κάθε τρία χρόνια. Η πρώην Υπουργός σε αυτό το σημείο του Νόμου μας δείχνει πως εννοεί τον επαγγελματία αλιέα. Θεωρούμε ότι η κυρία Μπατζελή το έκανε αυτό για να εξυπηρετήσει κάποια φιλικά ή πολιτικά προσκείμενα σε αυτή συμφέροντα αγνοώντας ότι αυτό συγκρούεται με την ΚΑλΠ που έχει σαν βασικό στόχο τη μείωση της αλιευτικής προσπάθειας. Εκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί γα την αποχώρηση ανθρώπων από το επάγγελμα προκειμένω να μειωθεί η αλιευτική προσπάθεια και η πρώην υπουργός με αυτό το νομοθέτημα καταστρατήγησε την βάση της ΚΑλΠ.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρώην Υπουργός χρεώνεται και με μια ΚΥΑ, που δίνει με απ’ ευθείας ανάθεση την εκτέλεση του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων του 2010 συνολικού ύψους 4.341,432€ και μας δημιουργείται η απορία πως αυτήν την περίοδο της οικονομικής δυσπραγίας δίνεται η δυνατότητα σε Υπουργούς να δίνουν απ’ ευθείας αναθέσεις για έργα τέτοιων ποσών. Το σίγουρο είναι ότι η πρώην Υπουργός θα καταδικαστεί από του αλιείς τη εκλογικής της περιφέρειας γιατί εγκλημάτησε όχι μόνο σαν Υπουργός αλλά και γιατί φρόντισε να συνεχίζεται το έγκλημα της και μετά την απομάκρυνση της από το ΥπΑΑ&Τ.»