Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Μεσολογγίου ανακοίνωσε και ο Δημήτρης Κοτσόργιος

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδας, Δημήτρης Κοτσόργιος δημοσιοποιεί την πρόθεσή του να ηγηθεί δημοτικής κίνησης για το δήμο Μεσολογγίου και απευθύνει πρόσκληση στους πολίτες του δήμου να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κοτσόργιος περιγράφει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή και καταθέτει τις αρχές που διέπουν την πολιτική του πρόταση.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Κοτσόργιου: 

"Βλέποντας το σοβαρό πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και ηθικό πρόβλημα το οποίο υπήρχε και το οποίο εντάθηκε μετά την εμπλοκή του Δ.Ν.Τ και του μηχανισμού στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την δήθεν σωτηρία της χώρας μας και κατανοώντας την αντανάκλαση αυτών των δεδομένων στις τοπικές κοινωνίες,
Βλέποντας την αδυναμία άσκησης διοίκησης, ελέγχου, ιεράρχησης προτεραιοτήτων αλλά και οργάνωσης των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης,



Βλέποντας τον προκλητικό τρόπο με τον οποίον επιχειρείται από τα πολιτικά κόμματα, τις «επιτροπές αξιολόγησης», τους βουλευτές και τους μεγαλοπαράγοντες να διορίζουν μέσω των «χρισμάτων» ανθρώπους που θα παίξουν τον ρόλο των υπαλλήλων τους στην τοπική αυτοδιοίκηση,
Βλέποντας την άγνοια και την αδυναμία αυτών των ανθρώπων να αρθρώσουν σοβαρό και υπεύθυνο πολιτικό λόγο και να ασκήσουν πολιτική σε αυτό το πλαίσιο μακριά από κάθε εξάρτηση,
Βλέποντας την απόσταση που χωρίζει τον απλό καθημερινό άνθρωπο, τον άνθρωπο της παραγωγής, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον ψαρά, τον καταστηματάρχη, τον επιχειρηματία, τον νέο, τη νέα, τους εργαζόμενους, τη νοικοκυρά και τους συνταξιούχους, από τους ανθρώπους της διοίκησης και η οποία δεν είναι απόσταση γεωγραφική αλλά απόσταση νοοτροπίας πολιτικής και ηθικής,
Βλέποντας ότι κανείς από αυτούς ανθρώπους δε γνωρίζει τις καθημερινές ανάγκες των απλών ανθρώπων που αποτελούν τον κορμό της κοινωνίας γιατί πότε τους δεν τις έχουν βιώσει αλλά και γιατί δεν νοιάστηκαν πότε τους να τις γνωρίσουν,
Βλέποντας την αγωνία ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων και των γονιών για το τι θα αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον,
Αποφάσισα τη συμμετοχή μου στην εκλογική διαδικασία για τον διευρυμένο δήμο αναθέτοντας την αξιολόγηση μου άμεσα στο λαό της περιοχής και όχι σε κάποια κομματική επιτροπή αξιολόγησης η σύσταση της οποίας, και φυσικά τα αποτελέσματα της, είναι αμφισβητήσιμα.
Στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και μέσα από τις οποίες έχει αναδειχθεί όχι μόνο η ανικανότητα του συστήματος να δώσει λύσεις ακόμη και σε τοπικό επίπεδο αλλά και η χρησιμοποίηση των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης για εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών ή ακόμη και άλλων συμφερόντων, θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα ευρύ κίνημα ανεξαρτήτως κομματικών τοποθετήσεων των ανθρώπων που θα συμμετέχουν σε αυτό και με γνώμονα την άσκηση για την περιοχή μας μέσα από τον διευρυμένο δήμο μιας πολιτικής κοινωνικά δίκαιης και φιλικά προσκείμενης στο φυσικό περιβάλλον.
Σε αυτό το μέτωπο δεν χωράνε κομματικές παρεμβάσεις από όπου και αν προέρχονται γιατί αυτές τις παρεμβάσεις όλα αυτά τα χρόνια πληρώναμε και σήμερα για άλλη μια φορά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
Ο συνδυασμός αυτός θα στηρίζεται στις εξής βασικές αρχές:
Άμεση συμμετοχή και ουσιαστική εμπλοκή όλων των πολιτών στην χάραξη της πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθηθεί στον δήμο, στην οποία θα πρέπει να παντρέψουμε την ανάπτυξη με το περιβάλλον και την παράδοση.
Επίσης θα στηρίζεται στον καθημερινό και ουσιαστικό έλεγχο της εφαρμογής αυτών που θα έχουν αποφασιστεί και τα οποία θα γίνουν πράξη με την βοήθεια και τη συμμετοχή όλων.
Πιστεύω ότι διαφοροποιήσεις σε ζητήματα πολιτικής και στόχων θα υπάρχουν, πράγμα απαραίτητο για την υγεία της κοινωνίας. Και εγώ όπως και κάθε πολίτης καθημερινά συμφωνώ ή διαφωνώ με ζητήματα, συγκρούομαι ή στηρίζω, κατανοώ ή διαφωνώ, όμως αυτές τις διαφωνίες και τις διαφορές θα πρέπει να συνθέσουμε ώστε να βγάλουμε το καλύτερο θετικό αποτέλεσμα για αυτόν εδώ τον ευλογημένο τόπο που η τύχη τον έφερε να βρίσκεται στην προνομιακή θέση ανάμεσα στο δέλτα των ποταμών Αχελώου και Ευήνου, περιλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα της Ευρώπης.
Σε αυτό το πιο πάνω πλαίσιο θεωρώ ότι θα πρέπει να στηριχτεί η δόμηση του συνδυασμού και του ψηφοδελτίου μιας πραγματικά ανεξάρτητης και απεγκλωβισμένης από κομματικές παρεμβάσεις κίνησης που θα στηρίζεται σε απλούς και καθημερινούς ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου, ανθρώπους νέους, τίμιους, καθαρούς, ηθικούς, οι οποίοι με την εμπλοκή τους και την αγωνιστικότητα τους θα δώσουν πραγματικά το ΝΕΟ που η κοινωνία επιζητά στις σημερινές συνθήκες.
Έχουμε όλοι υποχρέωση απέναντι σε αυτόν τον τόπο που μας γέννησε και μας έκανε αυτό που είμαστε, απέναντι στους καθημερινούς ανθρώπους αλλά και στις επόμενες γενιές να αγωνιστούμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Καλώ κάθε πολίτη του διευρυμένου δήμου, κάθε νέο και νέα, να επικοινωνήσουν μαζί μου για να μπορέσουμε να οργανώσουμε από κοινού την παρέμβασή μας κάνοντας από την αρχή του ξεκινήματος μας πράξη την ουσιαστική συμμετοχή.

Τηλ. Επικοινωνίας:          6970223930, 6945568705
E- mail:                 kotsorgios@hotmail.com"