Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ο υποψήφιος της ΝΔ στη Δυτική Ελλάδα;

Τον  Γιώργο Παπαναστασίου επιλέγει τελικά η Ν.Δ. ως αντίπαλο του Απόστολου Κατσιφάρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του αναμένεται να γίνει τις επόμενες ώρες, μαζί ίσως με αυτή του υποψηφίου δημάρχου Μεσολογγίου.
O Γιώργος Παπαναστασίου γεννήθηκε το 1966. Πατέρας του είναι ο Παντελής Παπαναστασίου και μητέρα του η Ειρήνη Μωραίτη.
Τελείωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Αγρίνιο. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και απέκτησε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού το 1992. Ως φοιτητής εκλεγόταν επανειλημμένα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ το οποίο και εκπροσώπησε ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος σε τρία συνεχόμενα πανσπουδαστικά συνέδρια της Ε.Φ.Ε.Ε. Τη στρατιωτική του θητεία υπηρέτησε ως έφεδρος Αξιωματικός του Μηχανικού. Από το 1993 ζει και εργάζεται στο Αγρίνιο ως ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανικός και στην εταιρεία Μεταλλοπλαστική Αγρινίου ΑΒΕΕ.
Το 1998 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος. Το 1999 εκλέγεται Αντιπρόεδρος και στην συνέχεια Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Αιτ/νίας (ΑΝΑΙΤ Α.Ε).
Στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος το 2000 εκλέγεται μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ τμήματος Αιτ/νίας και στη συνέχεια μέλος της Διοικούσας Επιτροπής. Το 2002 ορίζεται Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας . Στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002 επανεκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος. Το Μάρτιο του 2004 εκλέγεται Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτ/νίας θέση στην οποία επανεκλέγεται το 2007.
Από το Σεπτέμβριο του 2004 έως τον Οκτώβριο του 2005 διετέλεσε Αναπληρωτής Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίο). Το 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία. Είναι παντρεμένος με την Ελευθερία Ζαπαντιώτη δικηγόρο και έχουν δύο γιούς