Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: «Έχουμε τη θέληση δώστε μας τη δύναμη»

Η διακήρυξη αρχών του ανεξάρτητου συνδυασμού «ΟΡΑΜΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»


Προτάσσοντας το τρίπτυχο «Πολιτισμός – Ιστορία – Περιβάλλον» και σε συνέχεια της της από 2 Ιουνίου 2010, επίσημης ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του  στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος παρουσιάζει τη διακήρυξη αρχών του συνδυασμού του, «Όραμα – Δημιουργία».
«Είμαστε έτοιμοι να οργανώσουμε το νέο Δήμο, να του δώσουμε νέο πρόσωπο, να τον εξοπλίσουμε με υποδομές, οργάνωση και λειτουργίες.
Ένα διευρυμένο πλέον Δήμο που θ` αγκαλιάσει και θα ενώσει αρμονικά το σύνολο των δημοτών στη νέα πραγματικότητα, παρέχοντας σε όλους ίσες ευκαιρίες.
Απλώνουμε το χέρι σε κάθε συνδημότισσα και συνδημότη πέρα και πάνω από κομματικούς εναγκαλισμούς και σας καλούμε σε συστράτευση για την επίτευξη των στόχων μας για ένα καλύτερο αύριο. ΈΧΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ, ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» τονίζεται στη διακήρυξη αρχών του συνδυασμού «Όραμα – Δημιουργία».
Παράλληλα στη δημοσιότητα δίνεται και το πρόγραμμα των περιοδειών και ομιλιών του υπ. Δημάρχου Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλου.

Ακολουθεί η διακήρυξη του συνδυασμού «Όραμα – Δημιουργία»:



«ΟΡΑΜΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ -                         
ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ.

«ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΙΣΤΟΡΙΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»


«Συνδημότισσες, Συνδημότες
         Στον εκλογικό συνδυασμό «Όραμα- Δημιουργία», διαμορφώνουμε το όραμά μας για τον Διευρυμένο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, εκφράζοντας τις προσδοκίες και τις ελπίδες των συμπολιτών μας, σύμφωνα με τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε με την ψήφιση του νόμου «Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης – πρόγραμμα Καλλικράτης».
        Σήμερα θεωρούμε πως πρέπει  να συμπορευτούμε με όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις του τόπου μας σε μια μεγάλη κίνηση με τους συμπολίτες μας, για την συγκρότηση του Δήμου μας και την ανάπτυξη των Τοπικών Κοινωνιών του.       Εκτιμούμε ότι είναι υποχρέωση όλων να εκφράσουμε τη βούληση των κατοίκων του διευρυμένου Δήμου μας, για ένα Δήμο αντάξιο της ιστορίας του και για ένα τόπο συμβατό με το επίπεδο του πολιτισμού μας.
Όραμα – Δημιουργία
 για τον Δήμο, την Τοπική Κοινωνία και το ρόλο της στις νέες συνθήκες των αλλαγών στο περιβάλλον, την κοινωνία και την τεχνολογία.
Όραμα – Δημιουργία
 για τις επιδιώξεις και τους στόχους ανασυγκρότησης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, ώστε να αποτελεί μια ασφαλή και διαρκή βάση της οικονομικής ανάπτυξης, χωρίς συγκρούσεις των παραγωγικών δραστηριοτήτων, με ενδυνάμωση της πολιτικής ευθύνης του διευρυμένου Δήμου γι` αυτή την επιδίωξη.
Όραμα – Δημιουργία
 για τις επιδιώξεις και τους στόχους της οικονομικής ανάπτυξης των Τοπικών Κοινωνιών.
Όραμα – Δημιουργία
 για τις επιδιώξεις και τους στόχους της κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης και την απαιτούμενη ενδυνάμωση της ευθύνης της αυτοδιοίκησης για στήριξη της πολυφωνίας και της συμμετοχικότητας γι` αυτές τις επιδιώξεις.
Όραμα – Δημιουργία
 για  τους Δήμους Μεσολογγίου-Αιτωλικού-Οινιάδων που δίνουν τη θέση τους στο νέο διευρυμένο εδαφικά και πληθυσμιακά Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου με την ανεπανάληπτη ιστορική διαδρομή.
        Τα οράματα υλοποιούνται με συγκεκριμένη πολιτική και γι` αυτό το σκοπό σχεδιάσαμε: να προβάλουμε τα οράματα και τις ιδέες μας για την ανάπτυξη του τόπου μας να συγκεντρώσουμε πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις και να διαμορφώσουμε την απαιτούμενη συλλογικότητα στις Τοπικές Κοινωνίες, που θα τις καθιστά ικανές να αγωνιστούν και να υλοποιήσουν τα οράματα και τις προσδοκίες  τους. Να καταστήσουμε το έργο της ανόρθωσης του Δήμου μας και της ανάπτυξης των Τοπικών Κοινωνιών του υπόθεση όλων των αυτοδιοικητικών δυνάμεων του Δήμου και έργο όλων των δημοτών ώστε τα αποτελέσματα της να διαχέονται σε όλους τους κατοίκους.
        Η πολιτική του Δήμου μας για να καθοδηγεί μακροχρόνια και να λειτουργεί αποτελεσματικά, προϋποθέτει την πολιτική φιλοσοφία του αναπτυξιακού διεκδικητικού σχεδιασμού, την πολιτική φιλοσοφία που θα μας καθοδηγήσει στα πρώτα και θα αποτιμήσει στα ύστερα αποτελέσματα.
        Είμαστε έτοιμοι να οργανώσουμε το νέο Δήμο, να του δώσουμε νέο πρόσωπο, να τον εξοπλίσουμε με υποδομές, οργάνωση και λειτουργίες.
        Ένα διευρυμένο πλέον Δήμο που θ` αγκαλιάσει και θα ενώσει αρμονικά το σύνολο των δημοτών στη νέα πραγματικότητα παρέχοντας σε όλους ίσες ευκαιρίες.
        Απλώνουμε το χέρι σε κάθε συνδημότισσα και συνδημότη πέρα και πάνω από κομματικούς εναγκαλισμούς και σας καλούμε σε συστράτευση για την επίτευξη των στόχων μας για ένα καλύτερο αύριο.

ΈΧΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ, ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ.» 

Γιάννης Αναγνωστόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΏΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΟΡΑΜΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»

24/10/2010
ΚΥΡΙΑΚΗ
11:00
ΑΘΗΝΑ
25/10/2010
ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30
Τ.Κ.: ΜΟΥΣΟΥΡΑ
27/10/2010
ΤΕΤΑΡΤΗ
18:00
Τ.Κ.: ΦΡΑΓΚΟΥΛΕΙΚΑ


19:00
Τ.Κ.: ΧΡΥΣΟΒΕΡΙ
28/10/2010
ΠΕΜΠΤΗ
18:00
Τ.Κ.: ΡΕΤΣΙΝΑ


19:00
Τ.Κ.: ΕΛΛΗΝΙΚΑ
29/10/2010
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18:00
Τ.Κ.:ΜΑΣΤΡΟΥ


19:00
Τ.Κ.:ΓΟΥΡΙΑ
30/10/2010
ΣΑΒΒΑΤΟ
18:00
Τ.Κ.: ΑΓΙΟΣ ΗΛΙΑΣ


19:00
Τ.Κ.: ΣΤΑΜΝΑΣ
31/10/2010
ΚΥΡΙΑΚΗ
18:30
Τ.Κ.: ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ


19:30
Τ.Κ.: ΛΕΣΙΝΙ
1/11/2010
ΔΕΥΤΕΡΑ
17:30
Τ.Κ.:ΚΟΥΔΟΥΝΙ


18:30
Τ.Κ.: ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


19:30
Τ.Κ.: ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ
2/11/2010
ΤΡΙΤΗ
18:00
Δ.Κ.: ΚΑΤΟΧΗΣ
3/11/2010
ΤΕΤΑΡΤΗ
19:00
Δ.Κ.: ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
4/11/2010
ΠΕΜΠΤΗ
19:00
Δ.Κ.: ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
5/11/2010
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20:00
Δ.Κ.: ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Για τον χώρο των πολιτικών εκδηλώσεων του συνδυασμού «ΟΡΑΜΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.