Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Αγριλιά Μεσολογγίου


Στάχτη περισσότερα από 600 στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην Αγριλιά, ύστερα από ολονύχτια μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης με τις φλόγες. Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κατέκαψε περισσότερα από 600 στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης.
Παρά το γεγονός ότι τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν από τις 8 χθες το βράδυ οι επίγειες δυνάμεις πέτυχαν νε ελέγξουν τη φωτιά, παρόλο που εξελισσόταν προς δυο κατευθύνσεις και έτσι προστάτευσαν αφενός τα σπίτια της Αγριλιάς και αφετέρου την επέκτασή της προς τα Ρέτσινα και στο δάσος του Αρακύνθου…
Οι τοπικές δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με οχήματα και άνδρες απ’ όλη σχεδόν τη χώρα αφού στο Μεσολόγγι έφθασαν οχήματα από τα Ιωάννινα, την Αθήνα και την Πελοπόννησο και άλλες περιοχές. Επίσης μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών της πολιτικής προστασίας με τη διάθεση υδροφόρων, μπουλντόζων κλπ.
Οι ζημιές που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα έχει αρχίσει να αποτιμιέται με το πρώτο φως της ημέρας και το βέβαιο είναι ότι εκατοντάδες ελαιόδεντρα έχουν κατακαεί.