Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεσηκωμός κατά των μεθοδεύσεων για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου



Προειδοποιητική δίωρη στάση εργασίας και πορεία στους δρόμους του Μεσολογγίου έκαναν σήμερα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της πόλης για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία και την αντίθεσή τους, στην συστηματική απαξίωση του ιδρύματος το τελευταίο διάστημα.
Αφορμή για την σημερινή κινητοποίηση αποτέλεσε η αδράνεια του υπουργείου Υγείας να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί στο τμήμα της Αναισθησιολογίας του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο και κατά συνέπεια να μην μπορεί να λειτουργήσει ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου.
Την αδράνεια αυτή του υπουργείου οι εργαζόμενοι (ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό) την χαρακτήρισαν σκόπιμη προκειμένου να απαξιωθεί και να κλείσει το νοσοκομείο ώστε να υπάρξει περιστολή των δαπανών. Μάλιστα οι εργαζόμενοι τόνιζαν ότι η κάλυψη αυτών των ειδικοτήτων δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου.
«Δεν ζητάμε ακριβά μηχανήματα, αυτά υπάρχουν. Ο εξοπλισμός του νοσοκομείου είναι ο πλέον σύγχρονος ζητάμε ανθρώπους για να λειτουργήσουν τα μηχανήματα. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει στο νοσοκομείο γιατροί ειδικοτήτων όπως παιδίατροι, καρδιολόγοι και αναισθησιολόγοι και να μην υπάρχουν λόγω γραφειοκρατίας…» μας τόνισε γιατρός του νοσοκομείου.



Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους με τις τοπικές αρχές και φορείς την Παρασκευή στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου ώστε να καθοριστεί το πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ώστε να σταματήσει αυτή η συστηματική απαξίωση της δημόσιας υγείας στο Μεσολόγγι.
Τέλος θα πρέπει να τονιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του νοσοκομείου στην σημερινή κινητοποίηση αφού κυριολεκτικά ήταν καθολική τόσο στην συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου όσο και στην πορεία που ακολούθησε ως την κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου.
Μια συμμετοχή που προοιωνίζει τη δημιουργία μιας καθολικής αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας αφού στο πλευρό τους είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν οι φορείς της περιοχής και όλοι οι συνδυασμοί που μετέχουν στις δημοτικές εκλογές. Άλλωστε στην σημερινή κινητοποίηση το παρών πλην του δημάρχου Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλου έδωσαν και οι συνυποψήφιοι του δήμαρχοι, Γιάννης Ψαράκης, Νίκος Μουρκούσης και Θεόδωρος Μαργαρίτης.