Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Κατήφορος δίχως τέλος...

Το "επίμαχο" δημοσίευμα...
Τελειωμό δεν έχει ο δημοσιογραφικός κατήφορος - του γνωστού εντύπου στο Μεσολόγγι για την «πολεμική» σε βάρος του δημάρχου της πόλης, Γιάννη Αναγνωστόπουλου – καθώς με ένα ακόμη δημοσίευμα επιβεβαιώνει περίτρανα την εμπάθεια που τρέφουν οι συνεργάτες του εντύπου για τον Γιάννη Αναγνωστόπουλο.
Μια εμπάθεια που βγάζει μάτια…
Κι αυτό γιατί πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ο τρόπος  καταγραφής και παρουσίασης από το έντυπο των υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων «Λιμνοθαλασσιώτικα 2010», που έγιναν στο Μεσολόγγι, από τις 2 έως 7 Σεπτεμβρίου. Μια καταγραφή και παρουσίαση που επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο ποιος από τους …Αναγνωστόπουλο και Κατσούλη μιλάει καλύτερα…
Το ποιο πιθανό είναι το έντυπο να μην κάλυψε τις εκδηλώσεις (σ.σ. θεμιτό) και να στηρίχτηκε σε πληροφορίες τρίτων.
Όμως το να δημοσιοποιείς πληροφορίες τρίτων χωρίς διασταύρωση αποτελεί ζήτημα, αφού είναι βέβαιο ότι αν η εφημερίδα κάλυπτε την εκδήλωση ο συντάκτης θα διαπίστωνε μια σειρά παρεμβάσεων που έγιναν στο Βασιλάδι και για τις οποίες εργάστηκαν συνεργεία του δήμου και της ΔΕΥΑΜ, τα μέλη του συλλόγου «Οι φίλοι της λιμνοθάλασσας» και πολλοί εθελοντές. Παρεμβάσεις που στόχευαν στην όσο καλύτερη διαμόρφωση του χώρου για να υποδεχτεί τους εκατοντάδες προσκυνητές.
Επειδή είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι για τις παρεμβάσεις αυτές εργάστηκε επιτόπου ακόμη και ο ίδιος ο δήμαρχος Μεσολογγίου θεωρούμε άστοχο τον χαρακτηρισμό «βαριεστημένος».
Όμως σε κάθε περίπτωση άστοχο είναι και το δημοσίευμα, αφού με αυτό ουσιαστικά ακυρώνεται μια σοβαρή συλλογική προσπάθεια που εκ του αποτελέσματος συνέβαλε, ουσιαστικά, αφενός στην ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου και αφετέρου στη διατήρηση των παραδόσεων του τόπου.