Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

"Να στείλουμε μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής" το μήνυμα το φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΝ στο Αγρίνιο

Με σύνθημα «Να στείλουμε μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής» διοργανώνεται στο Αγρίνιο την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στο θερινό σινεμά «Ελληνίς» από τις 7:30 το απόγευμα το φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα μιλήσουν: ο Ροντρίγκο Τσάβες Σαμούδο, Πρέσβης Βενεζουέλας, ο Γιάννης Μηλιός, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο Θηβαίος Γιάννης, Μέλος του Κ.Σ. της Νεολαίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
Στην συνέχεια  θα ακολουθήσουν συναυλία με λατινοαμερικάνικο συγκρότημα και ρεμπέτικη βραδιά με ζωντανή μουσική ενώ καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.
Στην πρόσκληση για συμμετοχή στο φεστιβάλ σημειώνεται:
«Σήμερα η κυβέρνηση και οι πρόθυμοι συνοδοιπόροι της με πρόσημα την οικονομική κρίση και το μνημόνιο, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την σημερινή κατάσταση προς όφελος των δυνάμεων του κεφαλαίου.


Προσπαθούν να κάνουν την κρίση ευκαιρία, προχωρώντας στην πλήρη κατεδάφιση των κοινωνικών δικαιωμάτων σε παιδεία, εργασία, υγεία με αποτέλεσμα την δραματική αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας.
Παράλληλα κηρύσσουν πόλεμο στη νεολαία, με την θέσπιση του μισθού πρώτης απασχόλησης για νέους/ες, εργαζόμενους/ες κάτω των 25 ετών στο 84% (621 ευρώ) του εγγυημένου κατώτερου μισθού και για τους κάτω των 18 στο 70% (518 ευρώ).
Σήμερα όμως δεν πάει άλλο και για όλους εμάς που κάποτε ήμασταν τα θύματα της ανάπτυξης και τώρα είμαστε τα θύματα της κρίσης τους.
ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ;
Στο Αγρίνιο την 17/9 και ώρα 19:30 στο θερινό Κινηματογράφο «Ελληνίς» αυτό θα ακούσουμε και θα κουβεντιάσουμε!!!»