Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση της δημαρχίας στο Μεσολόγγι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ!!!


Καταγγέλλει υπόγειο πόλεμο ο Γιάννης Ψαράκης

Την παραίτησή από τη διεκδίκηση της δημαρχίας στο Μεσολόγγι υπέβαλλε ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ψαράκης με επιστολή που έστειλε στο γραμματέα του κόμματος, Μιχάλη Καρχιμάκη.
Στην επιστολή του ο κ. Ψαράκης αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή τη πρωτόγνωρη για τα αυτοδιοικητικά πράγματα ενέργεια, μιας και ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις παραίτησης υποψηφίου δημάρχου που στηρίζεται από μεγάλο κόμμα και μάλιστα σε μεγάλο δήμο.
Όπως είναι φυσικό η απόφαση αυτή του κ. Ψαράκη εκθέτει όσους χειρίστηκαν την επιλογή υποψηφίου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι, ενώ παράλληλα πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν η εξέλιξη αυτή διευκολύνει τα πράγματα για το κυβερνών κόμμα στο δήμο Μεσολογγίου.
Κι αυτό γιατί  η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τις Οινιάδες και το Αιτωλικό κυρίως, αλλά και από το Μεσολόγγι έχουν ταχτεί ανοιχτά  υπέρ  της ανεξάρτητης υποψηφιότητας Αναγνωστόπουλου. 
Η επιστολή του κ. Ψαράκη στην οποία χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις για στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία και δεν κατονομάζει έχει ως εξής:
«Όπως γνωρίζετε, προσφάτως η αρμόδια Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε, ότι, με στηρίζει ως υποψήφιο Δήμαρχο για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, αφού η αναμφισβήτητη υπεροχή μου καταγράφηκε στις δημοσκοπήσεις που διενήργησε το κίνημά μας, γεγονός που τιμούσε τη μέχρι σήμερα πορεία μου στα κοινά και γι αυτό το λόγο εξάλλου αποδέχθηκα τη στήριξη.



Ξεκινώντας την προσπάθεια δημιουργίας ευρύτερου μετώπου για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος αυτού, με σκοπό την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στα νέα δεδομένα και με δεδομένη επίσης την αίγλη του ιστορικού βάρους του, διαπίστωσα με ευχαρίστηση, την άμεση και ζεστή αποδοχή της υποψηφιότητάς μου απ’ όλη την κοινωνία και τους σκεπτόμενους πολίτες του νέου Δήμου.
Όμως, με έκπληξη και πικρία, κατά τη διαδρομή αυτή εισέπραξα και δέχθηκα εμφανή και υπόγειο πόλεμο –κατά κυριολεξία- από θεσμοθετημένα όργανα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, η δε ραδιουργία και το κλίμα νοσηρότητας που εκπέμπουν οι υποτιθέμενοι σύμμαχοί μου, ξεπερνούν κάθε όριο οργιώδους φαντασίας.
Επειδή η αξιοπρέπεια, το ήθος μου και η πολιτική μου μέχρι τώρα πορεία, δεν επιτρέπουν να ανεχθώ ή να συμβαδίσω με τη νοσηρή και προσβλητική για σκεπτόμενο άνθρωπο τακτική και στρατηγική ιδιοτελών και διαπλεκόμενων εγκεφάλων, με την παρούσα, σας δηλώνω ότι, αποσύρομαι οριστικά και αμετάκλητα από την υποψηφιότητα του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, προς διαφύλαξη της προσωπικής μου αξιοπρέπειας.
Με τιμή
ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΡΑΚΗΣ»