Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Blue Rebels κατέκτησαν την Ευρώπη

Μια ακόμη διάκριση για την ομάδα αλεξιπτώτου ελεύθερης πτώσης «Blue Rebels» καθώς κατέκτησε την 3η θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Texel της Ολλανδίας, που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή. Ιδρυτής και βασικό μέλος της ομάδας είναι ο Μεσολογγίτης καθηγητής φυσικής αγωγής, Γιάννης Δελαπόρτας.
Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η ομάδα συμμετέχει στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες με ταυτόχρονη διάκριση μιας και πέρυσι τα μέλη της ομάδας είχαν ανέβει στο βάθρο των νικητών αυτού του δύσκολου και συναρπαστικού αθλήματος.
Οι Blue Rebels συγκροτούνται από τους: Δελαπόρτας Γιάννης - outside center (team leader), Χρονοπούλου Κόνι - inside center, Georgieva Iliyana point, Μπαλαμάτσιας Σπύρος – tail, Χίος Αποστόλης – videoman.
Ας δούμε όμως πως περιγράφουν τη φετινή του επιτυχία οι Blue Rebels μέσα από την ιστοσελίδα τους:
«Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς, αμέτρητης υπομονής, πολλών θυσιών και σπατάλης αρκετών χρημάτων, ένας κύκλος έφτασε στο τέλος του με τους BLUE REBELS για δεύτερη φορά στο βάθρο της Ευρώπης.
Ίσως όχι με ότι μας άξιζε πραγματικά, αφού κατακτήσαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την τρίτη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Texel της Ολλανδίας και όχι την πρώτη που κατά κοινή ομολογία αξίζαμε, αφού όπως δήλωσαν όλοι (διοργανωτές, άλλοι αθλητές, αντίπαλοι) ήμασταν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας μας.


Δεν ψάχνουμε για άλλοθι, το βάθρο της Ευρώπης είναι από μόνο του τεράστια επιτυχία, αλλά το ξαφνικό τράβηγμα στον δελτοειδή του tail μας στο δεύτερο μόλις άλμα, στοίχισε στο συνολικό μας σκορ το χάσιμο τουλάχιστον 13 πόντων. Αμέσως μετά, στον τρίτο γύρο και ενώ σκοράραμε 14 πόντους, οι κριτές μας αφαίρεσαν τους 4 πόντους (σωστά μεν, αλλά πολύ αυστηρά δε) και έτσι βρεθήκαμε στην τρίτη θέση. Επίσης χρησιμοποιήσαμε μόνον έξοδο Μ, γιατί όπως ήδη έχουμε αναφέρει, χάσαμε την χειμερινή μας προπόνηση λόγω του αποκλεισμού μας στο αεροδρόμιο Βergamo της Ιταλίας τον περασμένο Δεκέμβριο, πράγμα που μας στοίχισε την απώλεια 60 προπονητικών αλμάτων.  
Είχαν μείνει 5 άλματα ακόμη για την ολοκλήρωση του αγώνα και ήδη είχαμε πλησιάσει την κορυφή κυνηγώντας την πρώτη και τη δεύτερη θέση, όταν χτύπησε η κακοκαιρία. Χαμηλή νέφωση με οροφή κάτω από τα 200 μέτρα και άνεμος 30 - 35 m/sec.
Έτσι έληξε πρόωρα ο αγώνας με μια ακόμη φορά να βρίσκει τους BLUE REBELS στο βάθρο της Ευρώπης, και για τελευταία σεζόν στην κατηγορία rookies, αφού ήδη έχουμε ξεκινήσει την προπόνηση για την κατηγορία Α στην οποία θα συμμετάσχουμε από του χρόνου. Να σημειωθεί ότι κατεβήκαμε στους αγώνες με μέσο όρο 15,7 και μετά από όλες τις δυσκολίες κάναμε 10,2.
Πρώτοι κατέληξαν οι Ολλανδοί Mach4 με μ.ο. 12,2 και δεύτεροι οι Άγγλοι Hight Altitude Heroes με μ.ο. 10,8.
Αν μέναμε στην Ολλανδία (16 ζώνες ρίψης και 1 windtunnel) ή στην Αγγλία (26 ζώνες ρίψης και 3 windtunnels) ή έστω αν διαθέταμε ένα από τα αεροπλάνα που έχουν τα άλλα teams (Dornier G92, Cessna caravan και Grand caravan) φαντάζεστε πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα...
Να σημειωθεί ακόμα ότι όλα τα team ασχέτως κατηγορίας, έχουν την υποστήριξη των ομοσπονδιών τους και των αντίστοιχων επιτροπών αλεξιπτωτισμού της χώρας τους, την ώρα που εμείς, η μοναδική Ελληνική ομάδα 4way, ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με τη βρωμιά και τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι "πατριώτες" μας!!!
Σας ευχαριστούμε όπως και να 'χει, γιατί με τη συμπεριφορά σας μας κάνετε ακόμα πιο δυνατούς.
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Gary Smith, πρώην μέλος των Optic Nerve team, Equanimity, Sebastian XL και DeLand Magic και coach των Hayabusa, ο οποίος είπε συγκεκριμένα για την ταχύτητα μας, ότι την συναντά σε team με πάνω από χίλια άλματα προπόνησης, όπως και για τον τρόπο που χτίζουμε τα σημεία και από τις δυο πλευρές. Μετά από όλα αυτά σας ανακοινώνουμε ότι έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας, δίπλα μας για το 2011, τον καλύτερο coach του κόσμου, Gary Smith!
Να ευχαριστήσουμε θερμά για ακόμα μια φορά τους χορηγούς μας που συνέβαλλαν σ' αυτή τη μεγάλη επιτυχία, όλους αυτούς που πιστεύουν σε εμάς και τα παιδιά που μας υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή μας.
Ακόμα μια αγωνιστική σεζόν τελείωσε και βρήκε τους BLUE REBELS ξανά στο βάθρο της Ευρώπης!»