Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Σ. Κεδίκογλου: “Ο αγώνας δίνεται με όρους νίκης”





Επίσκεψη του υπεύθυνου Περιφερειακών εκλογών της Ν.Δ 

Σίμου Κεδίκογλου στην Αιτωλοακαρνανία 



«Η νίκη στις εκλογές του Νοεμβρίου είναι απαραίτητη για τον τόπο και δεν αποτελεί αυτοσκοπό για την Νέα Δημοκρατία» σημείωσε μεταξύ άλλων το απόγευμα της Τετάρτης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αιτωλ/νία ο υπεύθυνος Περιφερειακών Εκλογών στην Δυτική Ελλάδα, βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου.
Ο κ. Κεδίκογλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη της ΝΟΔΕ στο Μεσολόγγι, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη στην οποία συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα που αφορούν τις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ενώ ακολούθως παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Αγρίνιο.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Κώστας Σύρρος καλωσορίζοντας τον υπεύθυνο των Περιφερειακών Εκλογών τόνισε μεταξύ άλλων πως οι εκλογές του Νοεμβρίου αποτελούν για το νομό Αιτωλοακαρνανίας μια νέα αρχή, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση πως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Κάλεσε όλα τα στελέχη του νομού σε ενότητα και συνεργασία προκειμένου  η Αιτωλ/νία αλλά και η Περιφέρεια να δώσει το δικό της ηχηρό μήνυμα έναντι στην κυβέρνηση του μνημονίου. Η Νέα Δημοκρατία κατέληξε ο Κ. Σύρρος έχει τη δυνατότητα,τα επιχειρήματα και τις προτάσεις που την διαφοροποιούν από το ΠΑΣΟΚ, δίνοντας ελπίδα για το μέλλον του νομού και της χώρας.






Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε τις εκλογές ως κρίσιμες για τον τόπο, που πραγματοποιούνται στην αρχή εφαρμογής της νέας διοικητικής διαίρεσης της χώρας, η οποία σαφώς δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο. Οι προς εξυπηρέτηση κομματικών σκοπών οριοθετήσεις των νέων δήμων του «Καλλικράτη», δεν θα πρέπει ν’ αποτελέσουν απλά αναχρονιστικούς διαικπερεωτικούς οργανισμούς, αλλά είναι επιβεβλημένο να εφαρμόσουν πολιτικές οι οποίες θα βασίζονται στον σχεδιασμό που θα επιτρέψει βαθιές κοινωνικές, θεσμικές και οικονομικές αλλαγές. Μιλώντας ειδικά δε για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Σ. Κεδίκογλου την χαρακτήρισε «δύσκολη» ως προς τα προβλήματά της, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι τα επόμενα χρόνια η περιοχή θα βιώσει οξύτερα ζητήματα που θ' απαιτήσουν άμεσες και ριζικές λύσεις.
Έναντι αυτών των προβλημάτων είτε σε τοπικό είτε σε ευρύτερο επίπεδο, η Νέα Δημοκρατία έχει προτάσεις, συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση καθώς και εναλλακτικές λύσεις έναντι του Μνημονίου.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος τόνισε καταλήγοντας πως «ο αγώνας δίνεται με όρους νίκης» σε  όλες τις Περιφέρειες της χώρας, έχοντας ως κυρίαρχο στοιχείο του την ενότητα. Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος ως επικεφαλής των Περιφερειακών εκλογών κάλεσε όλα τα στελέχη και τους φίλους της  Νέας Δημοκρατίας να διασφαλίσουν το νικηφόρο αποτέλεσμα.