Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Χωρίς αναισθησιολόγο το Νοσοκομείο Μεσολογγίου


Ποιοι και γιατί μεθοδεύουν το κλείσιμο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου;

Ακόμη ένα πρόβλημα προστίθενται στην προβληματική λειτουργία του νοσοκομείου Μεσολογγίου, αφού από σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010 στο νοσοκομείο δεν υπάρχει αναισθησιολόγος. Έτσι όλα τα περιστατικά που χρήζουν αναισθησιολογικής κάλυψης χρόνια, έκτακτα και επείγοντα διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς και τους συγγενείς τους.
Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προβούν αύριο Τρίτη 14/9 σε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας ώστε να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στην συνεχή υποβάθμιση του νοσοκομείου.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος μόλις ενημερώθηκε για το νέο πρόβλημα που προέκυψε στο νοσοκομείο προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας έχουν ενημερωθεί εδώ και πολλούς μήνες για την έλλειψη αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο Μεσολογγίου επέδειξαν μια πρωτοφανή αδράνεια για την κάλυψη του κενού και έτσι από σήμερα και για πολύ καιρό το νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι ένας απλός σταθμός πρώτων βοηθειών.
Η αδράνεια αυτή μας δημιουργεί βάσιμες υποψίες, ότι εκπορεύεται από ύποπτες μεθοδεύσεις για υποβάθμιση και συρρίκνωση του νοσοκομείου.
Ως δημοτική αρχή καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να θέσει στον κάλαθο των αχρήστων τις όποιες εισηγήσεις υπάρχουν για υποβάθμιση του νοσοκομείου και να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, με άμεση κάλυψη της θέσης του αναισθησιολόγου.
Επιπλέον το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μας, την Τετάρτη στην οποία θα κληθούν να ενημερώσουν το σώμα τόσο ο διοικητής του ιδρύματος όσο και ο επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας».