Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Για «Το μέλλον του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι», θα μιλήσει ο Γ. Τέγας στο 2ο Διεθνές Αναπτυξιακό Συνέδριο

Εισηγητής, στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για τις «Αναπτυξιακές Προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Απριλίου στην Πάτρα στο ξενοδοχείο Porto Rio, θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, επικεφαλής του Συνδυασμού «Σύγχρονη Πόλη» και Προϊστάμενος του Τομέα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Γιάννης Τέγας.

Ο κ. Τέγας θα συμμετέχει στη θεματική ενότητα «Εκπαίδευση και Κατάρτιση» και θα αναλύσει το θέμα «Το μέλλον του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι». Στο πάνελ μαζί του θα βρίσκονται ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου τ. υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο Χαράλαμπος Κοκκόσιας πρόεδρος του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου, ενώ τη συζήτηση θα συντονίζει ο Περιφερειακός Προϊστάμενος Εκπαίδευσης Γιώργος Παναγιωτόπουλος.


Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ο κ. Τέγας έχει προγραμματίσει μια σειρά συναντήσεων για θέματα ανάπτυξης και παιδείας που αφορούν στο δήμο Μεσολογγίου, με θεσμικούς παράγοντες.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης η Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρόδη Κράτσα, ο τ. Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μάνος Κόνσολας και άλλοι.


Γ. Τέγας: «Η αγάπη για τα ζώα δείχνει την παιδεία μας»


Τον υποψήφιο δήμαρχο Μεσολογγίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονη Πόλη», επισκέφθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλοζωικού Συλλόγου Μεσολογγίου, καταθέτοντάς του υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, σχετικά με την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων στην περιοχή.

Τα μέλη εξήγησαν στον κ. Τέγα ότι ο σύλλογος δεν έχει καμία βοήθεια από το δήμο, σε ότι αφορά την σίτιση, στείρωση και περίθαλψη των ζώων και η προσπάθεια που καταβάλλεται οφείλεται μόνο στην δική τους αγάπη και άλλων ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Ο κ. Τέγας υποσχέθηκε ότι θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, αναζητώντας και αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική πηγή, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα καταφύγιο ζώων, ενώ και η συνεργασία με τους κτηνιάτρους της πόλης θα είναι βασικός στόχος.

«Η αγάπη για τα ζώα δείχνει την παιδεία μας. Η εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα στην πόλη μας είναι απαράδεκτη για μια πολιτισμένη κοινωνία, τόσο για τα ίδια τα ζώα που βασανίζονται στους δρόμους, όσο και για τη δημόσια υγεία.

Τα αδέσποτα στην πόλη του Μεσολογγίου και γενικά στην περιοχή αποτελούν ένα πρόβλημα, το οποίο όμως για να λυθεί χρειάζεται την βοήθεια και την φροντίδα όλων μας. Εμείς θα είμαστε δίπλα στο σύλλογο και θα στηρίξουμε με κάθε μέσο αυτή την προσπάθεια που πραγματικά είναι αξιέπαινη», υπογράμμισε ο κ. Τέγας.