Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

"Λιάρος" ο όμιλος που διατηρεί ζωντανή την ιστορική μνήμη (VIDEO)

Μετά από αρκετά χρόνια αδιάκοπης προσπάθειας και κόπων ολίγων νέων ανθρώπων από το Μεσολόγγι που αγαπούν την ιστορία της χώρας μας και ιδιαιτέρως του τόπου μας έγινε κατορθωτό να συγκεντρωθούν φορεσιές και όπλα από την εποχή του αγώνα των Ελλήνων από την Επανάσταση του ´21 και μετά.
Για την προώθηση αυτής της πρωτοβουλίας και με στόχο την τεκμηρίωση και στη συνέχεια τη διάσωση της ιστορικής μνήμης πρόσφατα συστήθηκε στο Μεσολόγγι ο «Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού ο Λιάρος».
Στο σύντομο χρόνο από την επίσημη σύσταση του ομίλου τα μέλη του έκαναν τρεις δημόσιες εμφανίσεις που κυριολεκτικά «κέρδισαν» τον θαυμασμό του κόσμου.
Όμως στόχος των μελών του ομίλου δεν είναι μόνο η παρουσία τους σε εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης αλλά η τεκμηριωμένη διάσωση και ανάδειξη της ιστορικής φορεσιάς και του οπλισμού. Κάτι που σήμερα με τη χρήση της τεχνολογίας μπορεί να γίνει με ακρίβεια και χωρίς αυθαίρετες προσεγγίσεις.
Μιλήσαμε με μέλη του ομίλου και μας εξήγησαν τα ερεθίσματά τους αλλά και τους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας στο βίντεο που παρουσιάζουμε.
Ενω΄ακολουθούν φωτο από τη συμμετοχή του ομίλου στις γιορτές της εξόδου