Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Αυτό είναι το Μεσολόγγι της ελπίδας !

Γράφει ο Κώστας Κατσαρός

Εκπαιδευτικός


Απόλαυση!

Μια μόνο λέξη για την αξέχαστη βραδιά που μας χάρισαν οι μαθητές της «Παλαμαϊκής Σχολής» (1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Μεσολογγίου)!

Στην Κεντρική εκδήλωση για τις φετινές Εορτές Εξόδου επιλέχτηκε η δυναμική των μαθητών των δύο σχολείων της Πόλης μας! Και αποδείχτηκε σοφή η επιλογή!

«Ω Κολυμβήθρα Ιερά του Γένους, Μεσολόγγι…»

Με αυτό τον τίτλο παρουσιάστηκε πρόγραμμα με αποσπάσματα από τον Ύμνο εις την Ελευθερία.

Η φετινή εκδήλωση δεν θύμιζε σε τίποτε περασμένα εγχειρήματα… Ουδείς από τους συμμετέχοντες απαίτησε το χειροκρότημα περιφερόμενος ασκόπως στο χώρο… Ουδείς κινήθηκε έξω από τη λογική της ιερότητας του Κήπου των Ηρώων προκαλώντας με την εμφάνιση και τη συμπεριφορά του!

Απεναντίας!

Εξαιρετική απαγγελία από τα νιάτα του Μεσολογγίου που απέδωσαν με απόλυτο τρόπο το περιεχόμενο των στίχων!

Λιτές και σοβαρές παρουσίες της Ελευθερίας, της Πίστης και της Αυτοθυσίας!

Οι μαθητές της χορωδίας αλλού συγκίνησαν, αλλού ενθουσίασαν και τελικά συνεπήραν το κοινό, παρουσιάζοντας μελοποιημένα τμήματα από το έργο του Διονυσίου Σολωμού!

Η φιλαρμονική του Δήμου μας απέδωσε άψογα τα κομμάτια που παρουσιάστηκαν!

Όλοι κάτω από τη μαεστρική καθοδήγηση του συνάδελφου εκπαιδευτικού, μουσικού Χρήστου Βλαχογιάννη, εμπνευστή της εκδήλωσης.

Τα λίγα τεχνικά λάθη δεν στάθηκαν ικανά να αφαιρέσουν κάτι από τη μαγεία της βραδιάς!

Φεύγοντας σκέφτηκα πόσο πλούτο μπορούμε να αντλήσουμε από τα παιδιά μας, από τους μαθητές των σχολείων μας, αρκεί να τους εμπιστευθούμε!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους τόλμησαν και ανέθεσαν την φετινή κεντρική εκδήλωση σε αυτούς που με τον αυθορμητισμό τους ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τον Ηρωισμό και τελικά την Αυτοθυσία των Ελεύθερων Πολιορκημένων, τους οργανωτές αλλά και τους συμμετέχοντες!

Σας ευχαριστούμε για την όμορφη βραδιά!