Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Άμεση λύση στις κατολισθήσεις στην Παλιοβούνα δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Λύση σε ένα μείζον ζήτημα που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και σε όσους κινούνται στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Αντιρρίου – Ιωαννίνων, δίνει μετά από κοπιώδη προσπάθεια και άοκνο αγώνα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων επί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων στη θέση Παλιοβούνα, έπειτα από τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης, ενός σημαντικού έργου, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΣΑΕΠ 001 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

Τα έργα που θα κατασκευαστούν έχουν ως βασικό σκοπό την αναχαίτιση και τη συγκράτηση των βράχων που προέρχονται από τα ανάντη πρανή και καταλήγουν στο οδόστρωμα της Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων (από χιλιομετρική θέση 8+738 έως τη χιλιομετρική θέση 10+500), προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων και των επιβατών τους.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται φράχτες ανάσχεσης βραχοπτώσεων, ελεύθερα και αγκυρούμενα πλέγματα συγκράτησης βραχοπτώσεων, συντήρηση και ενίσχυση των υφιστάμενων φραχτών και πλεγμάτων, άρση καταπτώσεων και καθαρισμό των επισφαλών για βραχοπτώσεις πρανών, στηθαία ασφαλείας.

«Είναι ένα σημαντικό έργο το οποίο θα συμβάλλει στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και κυρίως θα δώσει άμεση λύση σε όποια προβλήματα παρουσιάζονται κατά την κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων με τις κατολισθήσεις που σημειώνονται συχνά. Τα χρήματα που έχουμε μπορεί να μην είναι πολλά και οι χρηματοδοτήσεις και οι πόροι να έρχονται με το σταγονόμετρο, όμως κάνουμε προσπάθειες όλα αυτά να οδεύουν σε εργασίες για το όφελος των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.