Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Καταδικάζει ο δημοσιογραφικός κόσμος την επίθεση στον Π. Τσακανίκα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσακανίκας.

Η ανακοίνωση της Ένωσης, στο δυναμικό της οποίας ανήκουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της Αιτωλ/νίας, αναφέρει:

«Η πρωτοφανής ενέργεια που έγινε τα χθες ξημερώματα με τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τσακανίκα στο Αγρίνιο από αγνώστους δράστες οι οποίοι έδρασαν ταχύτατα, πυρπολώντας το αυτοκίνητο του, γεννά πολλά ερωτηματικά και καλούμε τις αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση μέχρι βάθος.


Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλος της ΕΣΗΕΣΤΕΕ-Ε γίνεται στόχος εμπρηστικής επίθεσης. Τα φαινόμενα τρομοκρατίας, επιθέσεων και εκφοβισμού των δημοσιογράφων της Κεντρικής Ελλάδας, αρχίζουν να παίρνουν διαστάσεις.

Πληροφορούμε τους ύπουλους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης, ότι δεν πρόκειται να μας φοβίσουν και οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, θα συνεχίσουν να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους και την άποψή τους.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των δημοσιογράφων και περιορισμού της ελευθερίας του λόγου στρέφεται ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας, δημιουργώντας μια σειρά δυσλειτουργιών στη εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών με αποτελέσματα εξαιρετικά επικίνδυνα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, συμπαρίσταται στο συνάδελφο Παναγιώτη Τσακανίκακαι δηλώνει ότι δεν θα αφήσει απροστάτευτο κανένα μέλος της, ενώ οι οποίες θρασύδειλες επιθέσεις σε βάρος μας δεν πρόκειται να κάμψουν καμιά δημοσιογραφική συνείδηση.»