Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Κ. Αντωνίου: "αν δεν δικαιούμαι ΕΓΩ να ζητήσω την ψήφο των συμπολιτών μου ποιος το δικαιούται;"

Το εκλογικό του κέντρο εγκαινίασε χθες το βράδυ, ο υποψηφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Αντωνίου, επικεφαλής του συνδυασμού "Ξανά Μπροστά!".

Στη σύντομη ομιλία του, μετά το τελος της τελετής του Αγιασμού, ο Κώστας Αντωνίου επανέλαβε τους λόγους που τον οδήγησαν να διεκδικήσει και πάλι την ψήφο των πολιτών του Μεσολογγίου.

"Δεν μπορώ να βλέπω την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του τόπου μας και να παραμένω αδρανής. Και δεν μπορώ να μένω αδρανής, διότι πιστεύω ότι η κοινωνική και επαγγελματική μου διαδρομή στον τόπο μας μου επιτρέπουν να αναρωτηθώ και να θέσω το ερώτημα: μεγάλωσα στο Μεσολόγγι, δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά στο Μεσολόγγι δημιουργώντας θέσεις εργασίας, στην 8ετη θητεία μου στη δημαρχία του Μεσολογγίου τέθηκαν οι βάσεις για ενα καλύτερο αύριο του τόπου.

Έτσι αν δεν δικαιούμαι ΕΓΩ να ζητήσω την ψήφο των συμπολιτών μου ποιος το δικαιούται;" τόνισε ο κ. Αντωνίου για να δώσει τη δική του απάντηση στο ερώτημα που θέτουν οι συνυποψήφιοι του.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν ο κ. Αντωνίου αφού τόνισε οτι παρέδωσε έναν πλεονασματικό δήμο το 1986, η συνέχεια δεν ήταν η πρέπουσα, με αποτέλεσμα σήμερα ο δήμος να έχει ενα τεράστιο έλλειμμα, που όπως υποστήριξε οφείλεται στην κακοδιαχείριση και στην περιφρόνηση του δημοτικού χρήματος.

Στις άμεσες προτεραιότητες του για την αναστροφή της υφιστάμενης κατάστασης είναι:

 

  • Ο σχεδιασμός και η κατασκευή δικτύων ύδρευσης σε όλο το εύρος του δήμου.
  • Η Βελτίωση της απόδοσης των υπηρεσιών του δήμου.
  • Η χρήστη διαχείρηση των οικονομικών, χωρίς σπατάλες και αναποτελεσματικές δαπάνες.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ξανά Μπροστά!" υπογράμμισε ότι παράλληλα με τις δράσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών ψηλά στην "ατζέντα" θα είναι η διεκδίκηση. "Διεκδίκηση για να περιέλθει η διαχείρηση της λιμνοθάλασσας στο δήμο, διεκδίκηση για το ΤΕΙ, διεκδίκηση για όσα χάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια".

Ιδιαίτερη τέλος αναφορά έκανε ο κ. Αντωνίου στις δράσεις που θα αναληφθούν, ώστε στο δήμο Μεσολογγίου να δημιουργηθεί ένα φιλικό περιβάλλον που θα ενισχύει τη νεανική επιχειρηματικότητα. "Ο δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε επιχειρηματία και ειδικά θα ειναι δίπλα στους νέους που θα θελήσουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην περιοχή, όποιο κι αν είναι το κόστος.

Θα στηρίξουμε και θα ωθήσουμε τους νέους μας στο επιχειρείν, ώστε να υπάρξει πραγματική αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας" τόνισε χαρακτηριστικά.

Μετά την ομιλία ο Κώστας Αντωνίου, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με πολίτες που έδωσαν ένα εντυπωσιακό παρόν στο κάλεσμα του.