Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Εμπρηστική επίθεση στο ΙΧ του δημοσιογράφου Π. Τσακανίκα

Ως επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπροσώπων του τοπικού τύπου μπορεί να χαρακτηριστεί ο εμπρησμός οχήματος δημοσιογράφου τα ξημερώματα στο Αγρίνιο.Το συμβάν έγινε σε παρκινγκ πολυκατοικίας στην οδό Σόλωνος (συμβολή με την Εθνικής Αντιστάσεως) στο Αγρίνιο όταν άγνωστοι στις 2:15 τα ξημερώματα έριξαν εμπρηστικό μηχανισμό στο όχημα του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τσακανίκα.

Οι δράστες έδρασαν ταχύτατα, έσπασαν αρχικά με πέτρα τζάμι του οχήματος και έριξαν μέσα σε αυτό εμπρηστικό μηχανισμό. Το όχημα δεν άργησε να γίνει παρανάλωμα του πυρός αλλά ευτυχώς η έγκαιρη επέμβαση περιοίκων και της μεγάλης πυροσβεστικής δύναμης που έσπευσε στο σημείο απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς και την κατάσβησε.

Η αστυνομία κάνει το έργο της και η Ασφάλεια Αγρινίου ενεργεί την προανάκριση για τη θρασύδειλη εμπρηστική επίθεση. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι η στοχοποίηση του δημοσιογράφου Π.Τσακανίκα είχε και άλλο σκοπό, αυτό της τρομοκράτησης ανθρώπων των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Μια ενέργεια πρωτοφανής για το Αγρίνιο που πρέπει να καταδικαστεί από όλους.

Σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος διαμηνύει στους θρασύδειλους ότι οι πρακτικές τους δεν θα φοβίσουν τους δημοσιογράφους.

με πληροφορίες από το agrinionews.gr