Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Γιάννης Τέγας: "Αυτό είναι το μέλλον του ΤΕΙ"

«Το μέλλον του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι» ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου και επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονη Πόλη», Γιάννης Τέγας στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα όπου ήταν ένας εκ των ομιλητών. 
Ο κ. Τέγας αφού περιέγραψε την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», κατέθεσε και τη δική του πρόταση που η διεκδίκηση της υλοποίησής της,  βρίσκεται στις προτεραιότητες του ίδιου και των  συνεργατών του. Ο κ. Τέγας θεωρεί ότι  η ενσωμάτωση άλλων δυο τμημάτων στα ήδη υπάρχοντα και πιο συγκεκριμένα των τμημάτων 1. Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στην Ιατρική και 2. Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στην Δημοσιογραφία, είναι  αναγκαία, αφού πρόκειται  για δυο ιδιαίτερα ελκυστικά τμήματα. 
Σε δηλώσεις του ο κ. Τέγας υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Πιστεύοντας ότι εκφράζουμε την αγωνία και την ανησυχία όλων των συμπολιτών μας, θα συνεχίσουμε να προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα  της Πόλης μας και να διεκδικούμε μια καλύτερη προοπτική για τους δημότες της. Το ΤΕΙ για την πόλη μας αποτελεί πηγή έρευνας, προβολής, ανάπτυξης, παιδείας και πολιτισμού καθώς και δύναμη νέων θετικών μηνυμάτων προς την τοπική κοινωνία. 



Η ενέργεια, η φρεσκάδα και η όρεξη για δημιουργία που μεταφέρεται από τους σπουδαστές διαμορφώνει την κουλτούρα και εμπλουτίζει τον πολιτισμό της τοπικής κοινωνίας. Ενώ δημιουργεί προοπτικές απασχόλησης στο νέο επιστημονικό δυναμικό της πόλης και της περιφέρειας».