Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Α. Σαμαράς: "Θέλουμε νέα μνημόνια γιατί κάποιοι θρέφονται από τα μνημόνια;" Το ευρωψηφοδέλτιο της Ν. Δ. παρουσιάστηκε σήμερα

Το διακύβευμα των εκλογών έθεσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην πανηγυρική εκδήλωση για την παρουσίασης των υποψηφίων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτό που διακυβεύεται είναι πώς θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στην Ευρώπη είπε ο πρωθυπουργός λέγοντας: «Θέλουμε αυτούς που αμφισβητούν την παρουσία της χώρας στην ΕΕ, εκείνους που τσακώνονται για την παραμονή μας στο ευρώ, θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν εκείνοι που θέλουν να μας βάλουν σε περιπέτειες, εκείνους που θέλουν να σκίσουν τα μνημόνια και να αμφισβητήσουν όλες τις μεταρρυθμίσεις;
Θέλουμε νέα μνημόνια γιατί κάποιοι θρέφονται από τα μνημόνια;
Όχι εμείς θέλουμε να βγούμε από τα μνημόνια. Θέλουμε να μείνει σταθερή η Ελλάδα ή θα αφήσουμε να παρασυρθεί η χώρα στην δίνη μίας αποσταθεροποίησης. Ακούω κάποιους που θέλουν να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Έχουν άραγε συναίσθηση του τι λένε. Το διακύβευμα των ευρωεκλογών δεν αφορά την παράταξη αφορά το μέλλον, την Ελλάδα, αφορά τα παιδιά της».



Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις πρόσφατες επιτυχίες της κυβέρνησης: «Φέτος αρχίζει η ανάκαμψη, έχουμε γυρίσει το καράβι της οικονομίας, την σταθερότητα πρέπει να την διαφυλάξουμε, οι θυσίες πιάνουν τόπο και κάποιοι κάνουν ότι μπορούν για να μην πιάσουν τόπο. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν πίσω και δεν θα τους περάσει. ήδη μειώνεται η ανεργία έχουμε μπροστά την βιωσιμότητα του χρέους».
«Τι σηματοδοτούμε σε αυτή την κρίσιμη μάχη, με ποιους το σηματοδοτούμε και το ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν θα το αποφασίσει το εκλογικό σώμα της χώρας. είναι μία μεγάλη πρωτοβουλία τομή της κυβέρνησης, που χαιρέτισαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν περισσότερη δημοκρατία.
Οι μόνοι που στάθηκαν απέναντι είναι κείνοι που θέλουν την πολιτική ζωή να είναι κλειστή και να ελέγχεται από τους ημετέρους και τα κυκλώματα. Είμαστε σε μόνιμη σύγκρουση με τον λαϊκισμό εμείς δεν μιλάμε μικροκομματικά», δήλωσε ακόμη,
«Σήμερα θα σας μιλήσω για την Ελλάδα για το πού βρίσκεται και που πηγαίνει η χώρα. Η εντολή που μας έδωσε το 2012 ο λαός ήταν να κρατήσουμε την χώρα στο ευρώ και να την βγάλουμε από την κρίση και να ανοίξουμε τον δρόμο για στέρεη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, να αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ, βγάλαμε πλεόνασμα, βγήκαμε στις αγορές. Σήμερα η έκδοση τρίμηνων έντοκων γραμματειών έπεσε στο 2,45% ενώ ήταν 3,1 πριν από λίγες ημέρες», είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο και τώρα «οι προφήτες της καταστροφής, αμήχανοι μπορετά στα επιτεύγματα της χώρας και του ελληνικού λαού δεν ξέρουν τι να πουν», γιατί «όλα πλέον τελειώσανε».
«Κάποιοι δεν έχουν λόγο ύπαρξης αν δεν μπορούν να καταγγείλουν τα μνημόνια. Θέλουμε και θα βγούμε από τα μνημόνια μια και καλή», είπε ακόμη, προσθέτοντας ότι «πρέπει να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα που πετύχαμε. Πονέσαμε ως Έλληνες και τα αφήνουμε πίσω μας όλα αυτά».
Είναι ένα ψηφοδέλτιο ενωτικό και ανανεωτικό είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι υπάρχουν πρόσωπα που για πρώτη φορά κατεβαίνουν με τη ΝΔ.
Κλείνοντας ανέφερε ότι στην πορεία προς τις ευρωεκλογές θα μιλήσουμε για εκείνο που δεν μπορούν να μιλήσουν οι προφήτες της καταστροφής για εκείνο που στέκονται αμήχανοι, που κάποιοι αποστρέφονται, για εκείνα που δεν μπορούν να αγγίξουν οι υπερασπιστές της μιζέριας, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, για την ανάπτυξη για όλα εκείνα που χτίζουμε.
Δείτε όλα τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ
Γιώργος Αμυράς, δημοσιογράφος
Ανέστης Γεώργιο, ΓΓ της ΠΑΣΕΓΕΣ
Βασιλειάδης Αναστάσιος
Βόζενμπεργκ Ελίζα, δικηγόρος
Γιαννόπαπα Κατριβάνου Χριστίνα, μηχανολόγος μηχανικός
Δαβέτας Δημοσθένης, ποιητής συγγραφέας και ζωγράφος
Δημητρίου Λευτέρης, γεωπόνος
Δημοσχάκης Αναστάσιος, πρώην αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας
Ζαγοράκης Θεόδωρος, διεθνής ποδοσφαιριστής και αρχηγός της Εθνικής στο euro 2004
Ζαφειρόπουλος Γρηγόρης, δικηγόρος πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου
Καλαντζάκου Τσατσαρώνη Ιωάννα, δικηγόρος
Καραγεωργίου Δημήτριος, φαρμακοποιός
Καρακοστάνογλου Βενιαμίν, καθηγητής στο ΑΠΘ διεθνολόγος
Καραλευθέρης Παντελής, εργοδηγός ηλεκτρολόγος στην ΔΕΗ
Καράνταης Ιλιας του Φαικ, δάσκαλος τουρκικής και αγγλικής γλώσσας
Κεφαλογιάννης Μανώλης, βουλευτής και πρώην υπουργός
Κορκίδης Βασίλης, πρόεδρος της Ένωσης Εμπορικών Συλλόγων
Κράτσα Ρόδη, ευρωβουλευτής
Κιμπαρίδης Γεώργιος, έμπορος
Κυρανάκης Κωνσταντίνος, πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ
Κύρτσος Γιώργος ,δημοσιογράφος και εκδότης
Κώτσηρας Γιώργος, δικηγόρος
Λιούτας Αθανάσιος, αγρότης γεωπόνος
Μαυρομάτης Μανώλης, δημοσιογράφος πρώην ευρωβουλευτής
Μομφεράτος Γιώργος, χρηματοοικονομικός σύμβουλος γιός του δολοφονηθέντος Νίκου Μομφεράτου
Μουζάλα Έλενα, πιανίστα και καθηγήτρια πιάνου
Μουσουρούλης Κωστής, βουλευτής και πρώην υπουργός Ναυτιλίας
Ξαρχάκος Σταύρος, μουσικοσυνθέτης
Παναγιωτοπούλου Πηνελόπη, παιδαγωγός
Πέπας Νίκος, ολυμπιονίκης στους παραολυμπιακούς
Πικρού Μωραιτάκη Ελευθερία, Σύμβουλος επενδύσεων
Ράγιου Νατάσσα, δημοσιογράφος πρώην βουλευτής
Ράπτη Ζωή, δικηγόρος
Σπυράκη Μαρία, δημοσιογράφος
Στεργίου Νικόλαος, αγρότης
Στεφανάδης Χριστόδουλος, καθηγητής καρδιολογίας
Τάσιος Γρηγόριος, ξενοδόχος
Τζαβέλα Νίκη, ευρωβουλευτής
Τομαή Κωνσταντοπούλου Φωτεινή, αρχαιολόγος λογοτέχνης
Χαλιλοπούλου Χριστίνα
Χατζηνάσιου Μαρία, μέλος του ΔΣ του Φεστιβάλ Αθηνών
Χολέβας Κωνσταντίνος, αρχισυντάκτης του περιοδικού Εκκλησία

Αναδημοσίευση από το protothema.gr