Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Στο ανακαινισμένο κτήριο του 4ου Δημοτικού το ΚΔΑΠ Μεσολογγίου


Εγκαινιάστηκαν το απόγευμα της Τρίτης 29 Απριλίου στην πλατεία Βίγλας στο Μεσολόγγι, οι νέες μόνιμες, σταθερές και σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. 
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης απευθυνόμενος στα παιδιά, τους γονείς καθώς και τους εκπαιδευτικούς, τόνισε πως η τοπική κοινωνία αποκτά ένα στολίδι, που έρχεται να δώσει πνοή σε μια περιοχή και ένα σημείο της πόλης όπου τον τελευταίο ειδικά καιρό, είχαν καταγραφεί πολλαπλά κρούσματα εγκληματικότητας. Κατά συνέπεια, η μετατροπή χώρου σε δημιουργικό εργαστήρι αντί σημείου όπου καταγράφηκε παραβατική συμπεριφορά, αναβαθμίζει τη γειτονιά και την τοπική κοινωνία. 
Το ΚΔΑΠ λειτουργεί όπως αναφέραμε στους χώροους του πλήρως ανακαινισμένου κτηρίου στο οποίο μέχρι πριν λίγους μήνες στεγαζόταν το 4ο Δημοτικό Σχολείο.



Αναφερόμενος στην πορεία αλλά και το κόστος των εργασιών που ήταν απαραίτητες για τους παραπάνω σκοπούς, ο Παναγιώτης Κατσούλης επεσήμανε πως προτεραιότητα της δημοτικής αρχής ήταν και παραμένει η στήριξη της κοινωνίας στις σημερινές, δύσκολες συνθήκες. Για να γίνει όμως αυτό, απαιτούνται οι ανάλογες δομές και υποδομές που θα το υποστηρίξουν. Έτσι, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (αμέσως μετά την μεταφορά του 4ου Δημοτικού σχολείου) το κτήριο επισκευάσθηκε με το ελάχιστο δυνατό ποσό. Ωστόσο, η συνεργασία, η κοινή θέληση και η βούληση όλων, ήταν αυτά που συμπλήρωσαν άξια την οικονομική δυσπραγία η οποία επιβάλλει αυστηρές επιλογές στις δαπάνες και απόλυτη ιεράρχηση αναγκών. 
«Επιμένουμε να δημιουργούμε υποδομές (Βρεφονηπιακοί σταθμοί – ΚΔΑΠ – σχολικές μονάδες) που όχι απλά να δίνουν το δικαίωμα της μόρφωσης ή της ενασχόλησης. Δημιουργούμε υποδομές που ν΄ αντιστοιχούν και να ταιριάζουν στην αξιοπρέπεια των παιδιών και των οικογενειών τους» σημείωσε καταλήγοντας στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, καλώντας ταυτόχρονα την τοπική κοινωνία και τους δημότες της γειτονιάς, σε συνεργασία με κάθε αρμόδιο φορέα, προκειμένου να διαφυλαχθεί και να προστατευθεί ο πολύτιμος αυτός χώρος.
Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, δραστηριοποιείται για περισσότερα από 10 χρόνια, ενώ όπως τονίσθηκε στην σημερινή εκδήλωση, αποτελεί κατά γενική ομολογία ένα από τα καλύτερα και αρτιότερα Κέντρα της χώρας. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, λαμβάνει η συμβολή των εργαζομένων και εκπαιδευτικών, ενώ στόχος της Δημοτικής αρχής είναι η δυνατότητα διεύρυνσης του αριθμού φιλοξενίας παιδιών.