Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

"Γέφυρα" με "το ποτάμι" στήνει ο Γιάννης Τέγας

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Μεσολογγίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονη Πόλη» Γιάννη Τέγα, με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του κόμματος του Στ. Θεοδωράκη «Ποτάμι», Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Καθηγητή Βιοχημείας, Δημήτρη Κουρέτα.

Επειδή, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, και το «Ποτάμι» θα εκπροσωπηθεί στην Ευρωβουλή, ο κ. Τέγας θεώρησε σκόπιμο να κάνει αυτή τη συνάντηση, προκειμένου να θέσειυπόψη και του εν λόγω κόμματος, μια σειρά ζητημάτων που αφορούν το δήμο Μεσολογγίου και έχουν να κάνουν με την τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη της περιοχής. Όπως εξήγησε στον κ. Κουρέτα ο υποψήφιος Δήμαρχος, ο δήμος Μεσολογγίου είναι ίσως ημοναδική περιοχή που διαθέτει έναν ανεκτίμητο αρχαιολογικό και μνημειακό πλούτο, ο οποίος πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα, ώστε να προσελκύσει επισκέπτες. Τόνισε μάλιστα ότι στο δικό του σχεδιασμό αυτός ο τομέας βρίσκεται μέσα στις πρώτες προτεραιότητες,λέγοντας ότι η νέα δημοτική αρχή θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για την ένταξη έργων στη νέα προγραμματική περίοδο.


 

Για το λόγο αυτό ζήτησε τη στήριξη και του κ. Κουρέτα, ώστε ο δήμος Μεσολογγίου σύντομα να αποκτήσει την θέση που του αξίζει στον πολιτιστικό χάρτη και να καταστεί «Σύγχρονος Δήμος» στον πολιτιστικό τομέα. Ο κ. Κουρέτας, αφού άκουσε με προσοχή τον κ. Τέγα, αντιλαμβανόμενος ότι πρόκειται πράγματι για μια περιοχή που έχει ανεκτίμητης αξίαςπολιτιστικό, αρχαιολογικό και μνημειακό πλούτο, δεσμεύτηκε ότι θα προσφέρει τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια και θα παλέψει με όλες τους τις δυνάμεις για το καλύτερο αποτέλεσμα.